Sebastian Fitzek: Potilas

Potilas

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Sebastian Fitzekin romaanissa Potilas vankimielisairaala on hyvin, hyvin karu paikka. Sinne kuitenkin palomies Till Berkhoffin on päästävä, sillä sairaalassa hoidetaan murhaajaa, jota kutsutaan Keskoskaappipedoksi. Tillin oma poika on kadonnut, ja hän uskoo Keskoskaappipedon olevan syyllinen. Hän haluaa kuitenkin olla varma, joten hän soluttautuu sairaalaan saadakseen tappajan käsiinsä ja puristaakseen tästä totuuden. 

Fitzekin Potilaassa on koko joukko harvinaisen epämiellyttäviä henkilöitä ja monia vastenmielisiä yksityiskohtia. Oikeamielinen isä Till Berkhoff kompastelee eteenpäin paranoian ja tuskien vallassa. 

Potilas on sujuvasti kirjoitettu, mutta tyyliltään hieman epätasainen, ja Fitzek sortuu välillä melkoiseen kikkailuun. Uskottavuuspisteitä Potilas ei saa, mutta eipä se niitä tavoittelekaan. Teoksen loppukiitokset alleviivaavat Fitzekin kirjoitustyyliä. 

(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...