Alexander McCall Smith: Precious and the Monkeys

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Mma Ramotswesta ja Naisten etsivätoimistosta kertovia dekkareita on tehty aikuisille useampia. Kirjassa Precious and the Monkeys Mma Ramotswe on vielä pieni tyttö ja saa ratkaistavakseen ensimmäisen tapauksensa. Koulussa katoaa aina välillä ruokaa ja hän uskoo, ettei ilmeisin syyllinen välttämättä ole se oikea syyllinen.

Oli ihan hauskaa tutustua tällä tavalla Mma Ramotswen lapsuuteen, jossa olisi kyllä ainesta useampaankin kirjaan. Tyyliltään tämä oli tosi samantyyppinen kuin ne aikuisten kirjat: omanlaisensa Afrikka-mentaliteetti, leppoisaa menoa ja arjen ongelmia, joihin etsitään ratkaisua. Tykkäsin lopputuloksesta ja lukisin siis mielelläni enempikin näitä. Kirjassa on kivan Afrikka-henkinen kuvitus, josta annan sille lisää plussaa.

Kirja on julkaistu “skotlanniksi” nimellä Precious and the Puggies, jossa teksti on skottien käyttämää englantia. Omalla englannintaidollani en meinannut saada siitä kunnolla selvää, joten luin mielummin tämän tavallisen version.

Veera

Olen kohta kolmikymppinen lukutoukka pääkaupunkiseudulta. Jännityskirjoja lukuunottamatta kelpaa melkein mikä tahansa kirjallisuus, mutta tänne vinkkaan eniten lasten- ja nuortenkirjoja. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...