Louise Fokkens ja Martine Fokkens: Punaisten lyhtyjen kaksoset

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Amsterdamin punaisten lyhtyjen alueen tietävät kaikki, mutta mitä oikeasti tapahtuu ikkunoiden takana ja lyhtyjen varjossa? Martine ja Louise Fokkens ovat identtiset kaksoset jotka päätyivät maailman vanhimpaan ammattiin, tekivät työtään kauan ja joskus jopa nauttivat siitä.

Louise tulee nuorena raskaaksi ja on 19-vuotiaana jo kolmen lapsen äiti. Huonon miehen takia hän joutuu lopulta lyhtyjen katveeseen. Sisar Martine päätyy myös samalle tielle. Louise kertoo enemmän selittelevästi, kuinka ongelmien takia joutui töihin. Martine taas kertoo riuskasti, kuin olisi tehnyt hommia aina.

Punaisten lyhtyjen kaksoset on kurkisteleva tarinakokoelma prostituution arjesta 1960-luvulta tähän päivään. Jotkut asiakkaat ovat hankalia, toiset vanhoja tuttuja. Kirjasta välittyy eniten se, että homma on tavallista työtä, kuin mikä tahansa muukin. Rahaa on jokaisen ansaittava. Punaisten lyhtyjen kaksoset on rehellinen ja ainoa asia, joka kirjassa saattaa järkyttää on sen arkipäiväisyys.

Paula

Paula on fanaattinen lukija ja yhtä aikaa on yleensä niin kaunoa kuin kaiken maailman tietokirjallisuuttakin luettavana. Paula etsii aina erikoisia lukukokemuksia, mutta silti joitakin lempikirjailijoitakin löytyy. Lukemisen lisäksi matkustelu ja kaikenmoiset käsityöt kuuluvat rakkaisiin harrastuksiin. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 249 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...