Paul Fischer: Rakastettu johtaja ylpeänä esittää

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Pohjois-Korean tuleva diktaattori Kim Jong-il rakastaa elokuvia, mutta ei ole tyytyväinen pohjoiskorealaisten elokuvien tasoon. Hän päättää ratkaista ongelman sieppaamalla eteläkorealaisen entisen avioparin, ohjaaja Shin Sang-okin ja näyttelijä Choi Eun-heen vuonna 1978 maahansa.

Pohjois-Korea käyttää sieppauksia keinonaan saada maahan opettajia, näyttelijöitä, opiskelijoita, toimittajia ja intellektuelleja. Pohjois-Korea ei koe tekevänsä rikosta, vaan ainoastaan palauttavansa kansalaiset kotimaahansa. Siepattuja on paljon.

Pohjois-Koreassa kaapatun parin uusi elämä sisältää jatkuvaa ja heltymätöntä propagandaa ja suoranaista aivopesua. Näyttelijä Choi sopeutuu näennäisesti ja pääsee Kim Jong-ilin suosioon. Ohjaaja Shin kapinoi ja yrittää paeta. Hän pääsee tutustumaan pohjoiskorealaiseen rikosseuraamuslaitokseen. Lopulta pari alistuu ja aloittaa elokuvien teon Pohjois-Koreassa. Samalla he kuitenkin suunnittelevat pakoa.

Rakastettu johtaja ylpeänä esittää on todiste siitä, että joskus todellinen elämä on uskomattomampaa kuin fiktiivinen tarina. Choin ja Shinin kokemukset kertovat julmasta maasta, jossa osa kansasta elää ylellisyyden keskellä ja osa rangaistusleireillä. Pohjoiskorealainen arki alkaa ja loppuu hirmuhallinnon ylistämiseen. Rakastettu johtaja ylpeänä esittää on häkellyttävä metatarina diktatuurin suurimmasta tuotannosta.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 302 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...