Paul Fischer: Rakastettu johtaja ylpeänä esittää

Osta kirja itsellesi

Pohjois-Korean tuleva diktaattori Kim Jong-il rakastaa elokuvia, mutta ei ole tyytyväinen pohjoiskorealaisten elokuvien tasoon. Hän päättää ratkaista ongelman sieppaamalla eteläkorealaisen entisen avioparin, ohjaaja Shin Sang-okin ja näyttelijä Choi Eun-heen vuonna 1978 maahansa.

Pohjois-Korea käyttää sieppauksia keinonaan saada maahan opettajia, näyttelijöitä, opiskelijoita, toimittajia ja intellektuelleja. Pohjois-Korea ei koe tekevänsä rikosta, vaan ainoastaan palauttavansa kansalaiset kotimaahansa. Siepattuja on paljon.

Pohjois-Koreassa kaapatun parin uusi elämä sisältää jatkuvaa ja heltymätöntä propagandaa ja suoranaista aivopesua. Näyttelijä Choi sopeutuu näennäisesti ja pääsee Kim Jong-ilin suosioon. Ohjaaja Shin kapinoi ja yrittää paeta. Hän pääsee tutustumaan pohjoiskorealaiseen rikosseuraamuslaitokseen. Lopulta pari alistuu ja aloittaa elokuvien teon Pohjois-Koreassa. Samalla he kuitenkin suunnittelevat pakoa.

Rakastettu johtaja ylpeänä esittää on todiste siitä, että joskus todellinen elämä on uskomattomampaa kuin fiktiivinen tarina. Choin ja Shinin kokemukset kertovat julmasta maasta, jossa osa kansasta elää ylellisyyden keskellä ja osa rangaistusleireillä. Pohjoiskorealainen arki alkaa ja loppuu hirmuhallinnon ylistämiseen. Rakastettu johtaja ylpeänä esittää on häkellyttävä metatarina diktatuurin suurimmasta tuotannosta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.