David John ja Hyeonseo Lee: Seitsemän nimen tyttö : pakoon Pohjois-Koreasta

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Hyeonseo Lee on 17-vuotias paremman perheen tytär Pohjois-Koreassa, joka rakastaa kotimaataan. Vähitellen hän alkaa kuitenkin epäillä virallista totuutta. Miten on mahdollista, että maailman parhaassa maassa perheitä kuolee kadulla nälkään ja ihmisiä teloitetaan julkisesti? Luvattoman sukulaisvierailun päätteeksi hän ei palaakaan kauhujen maahan vaan jää laittomasti Kiinaan.

Kirja on jaettu kolmeen osaan: ensimmäisessä osassa, Maailman mahtavin kansakunta, Lee kuvaa lapsuuttaan ja nuoruuttaan Pohjois-Koreassa. Toisin kuin monet aiemmin lukemani Pohjois-Koreaan sijoittuvat kirjat, on aika diktatuurissa suurimmaksi osaksi onnellista. Toisessa osassa, Lohikäärmeen sydämeen, Lee pakenee Kiinaan. Pakoillessaan siellä hän alkaa käyttää vaihtelevia nimiä, josta tuleekin kirjan nimi: Seitsemän nimen tyttö. Kolmannessa osassa, Tervetuloa pimeyteen, Lee saapuu viimein Etelä-Koreaan, jonne asettuminen ei ole niin helppoa kuin hän oli kuvitellut. Hän koittaa myös saada perheensä luokseen.

Kirja on jännittävä ja erilainen tarina Pohjois-Koreasta siltäkin kannalta, etteivät henkilöt missään vaiheessa joudu työleirille. Tarina on hiukan kömpelösti kirjoitettu, mutta mukaansatempaava. Tarinaa elävöittävät myös kartat ja valokuvat.

(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mari

Turussa asuva sudeettisavolainen Mari on kansatieteestä valmistunut miltei kaikkiruokainen bibliofiili. Kaikkein lähinnä sydäntä ovat elämänkerrat, sarjakuvat sekä spefi. Minua voi stalkata netissä oikealla nimelläni ja nimimerkin Seregi eri variaatioilla. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...