Asta Ikosen Rakkautta-sarjan osassa Rakkautta ja reportaaseja media-alalle vastavalmistunut Aino saa unelmiensa kesätyön iltapäivälehdestä. Minä tarrasin kirjaan, kun löysin sen kustantamon uutuusluettelosta ja ihastuin ajatuksesta, että juoneen kuuluu kirjoittajan elämää. En tajunnutkaan, että myös nuorille kirjoittavan Ikosen aikuisten kirjoissa on jo monta osaa.
Ainon ystävä Olga vihjaa näkemästään työpaikkailmoituksesta, ja hakemus ehtii unohtua. Sähköpostiin tipahtaa haastattelukutsu, ja pesti on saman tien Ainon. Haastatteluun pukeutuminen on osunut nappiin: päätoimittajalla on samanlaiset farkut, pinkki paita ja sotkuinen nuttura kuin Ainollakin. Taloon voi jäädä saman tien.
Viihdekirjallisuuden työelämän kuvauksen ei kuulukaan olla realistista. Silti kurtistelin kulmiani sille, että saman päivän työhaastattelut perutaan ja vielä viikkoja myöhemmin hakemuksia kuitenkin tulee. Alkuun viikossa on yksi artikkeli tehtävänä, isompaan saa aikaa useamman viikon. Luulen, että päivittäin ilmestyvän lehden toimittajat kirjoittavat enemmän… En keksi, mikä tässä niin sieppasi.
Kirja on silti oikeasti hyvä, ja isoimmat juonenkäänteet yllättävät. Aino saa tehtäväkseen kirjoittaa seuranhakupalveluista ja treffisivustoista, ja samalla syntyy toinen juttuidea viereisen pöydän ääressä kirjoittavan Matiaksen kanssa. Huijarit! Ne, jotka ovat muka rikkaita, mutta tilapäisesti vaikeuksissa ja nykyajan auervaarojen tavoin vievät hyväuskoisten naisten rahat.
Aino ja Matias laativat profiilin viisikymppisestä ”Camillasta”, jolla on varallisuutta ja arvokkaita harrastuksia. Matias laatii tekoälyllä kuvat. Pian vastaa amerikkalainen liikemies ja ihastuu Camillaan, jonka vastauksia Aino ja Matias vuorotellen kirjoittelevat. Kunhan huijari nyt vain kohtaisi pulmia liiketoimissaan tai sairastuisi ja anoisi rahaa. Minkä mahtavan paljastusjutun siitä saisi!
Camilla lähettää rohkaisevia vihjeitä, mutta rahan ruinaaminen ei vain ala, ei, vaikka Robertin äiti joutuu liikenneonnettomuuteen ja sairaalaan. Mies vain valittelee, että joutuu lykkäämään Suomen-matkaansa, muttei edelleenkään valittele tilapäisiä taloudellisia vaikeuksia. Hän kaipaa ainoastaan Camillalta selvitystä tämän tunteista.
Aino on kertonut huijarinpaljastusjutusta ja profiiliin ihastuneesta Robertista Olgalle, ja tämä menee möläyttämään uutisen suvulle sopivasti ennen juhannusjuhlia. Matias onneksi suostuu paikkaamaan seuralaispulan ja esiintymään amerikkalaisena, jonka sukujuuret ovat Suomessa.
Kuka lopulta huijaa ja ketä? Kenestä paljastuu ja mitä?