Maija Haavisto: Raskas vesi

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Maija Haavisto on kirjoittanut hyvin monipuolisesti: useita romaaneja sekä tietokirjoja muiden muassa kroonisen väsymysoireyhtymän ja fibromyalgian hoidosta. Nyt hän yllättää runokirjalla, ehkä yllättää siksikin, että hänen romaaninsa ovat olleet selkeitä ja käsitelleet yleensä jonkin sairauden ominaisuuksia ja hoitoa. Raskas vesi on kuitenkin hyvin kryptinen runokokoelma, jonka runot eivät välttämättä avaudu yhdellä tai kahdellakaan lukemiskerralla.

Jotain minullekin kuitenkin avautui, ja ne kohdat olivat kauniita ja koskettavia:

”aamun valossa toivon, että osani
olisi kevyempi:
herätä hyiseen hämärään
nuokkua ruuhkabussin humuun”

Paljon tästä kirjasta pysyi kuitenkin valitettavasti minulta suljettuna. Mukana oli paljon sivistyssanoja, joista osan ymmärsin, osaa en. Loppuosassa oli sentään vähän huumoriakin mukana esimerkiksi runossa Voi nuo höpsöt naiset, tai huumoriksi minä se ymmärsin:

”naiset on tehty tappisoluista, G-pisteistä
steroidihormoneista, rasvaprosenteista
söpöistä teepalloista ja kymmenen kilometrin
lenkeistä, joihin jokainen saa
ikioman sponsoripaidan”

Uskoisin että vähän kehittyneemmälle lyriikan lukijalle tämä kirja antaisi paljon.

Tuija

Olen Tuija ja kirjat ovat kuuluneet olennaisesti elämääni jo yli 50 vuoden ajan. Työurakin sijoittui kirjastoihin, joten lapsuuden haave kirjojen ympäröimästä elämästä on toteutunut. Rakastan laatukirjallisuutta, tyttökirjoja ja hyviä dekkareita. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 287 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...