Tuija Lehtinen: Rebekka : Tuulimyllyjä ja tulppaaneja

Osta kirja itsellesi

Rebekka on päättämässä peruskoulua ja jännittää jatko-opiskelupaikan saamista. Ennen koulun loppumista on edessä luokkaretki Pietariin. Kesälomalla taas käydään koko perheen voimin Hollannissa hakemassa isoveli pois välivuoden vietosta.

Kirja tarjoaa normaalia arkirealismia ilman kovin erikoisia tapahtumia ja hyvä niin. Itseeni vetoavat eniten tällaiset arkiset nuortenkirjat. Lisäksi tämän sarjan kirjoissa on useampia hyviä henkilöhahmojakin. Päähenkilö Rebekka on kunnon luonnonlapsi ja hänen kaveripiiriinsä kuuluu erilaisia ihmisiä. Eniten pidän hänen kahdesta pikkusiskostaan ja kahdesta samalla kylällä asuvasta vanhasta rouvasta, koska nämä kaksi parivaljakkoa jaksavat aina yllättää ja naurattaa.

Teos ei poikkea laadullisesti sarjan aikaisemmista kirjoista, vaan on sitä samaa taattua Lehtisen hyvää nuortenkirjalaatua. Sarjan edetessä olen alkanut pitää siitä koko ajan enemmän ja tällä hetkellä voisin ehkä sijoittaa Rebekat Lehtisen kirjojen parhaimmistoon.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Veera

Olen kohta kolmikymppinen lukutoukka pääkaupunkiseudulta. Jännityskirjoja lukuunottamatta kelpaa melkein mikä tahansa kirjallisuus, mutta tänne vinkkaan eniten lasten- ja nuortenkirjoja. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...