Tuija Lehtinen: Viesti menneisyydestä

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Tuija Lehtinen on kirjailija, jolla on suunnaton tuotanto, viihderomaaneja ja nuorten kirjoja. Nyt on tehty aluevaltaus dekkareihin.

Viesti menneisyydestä on jo toinen, Väärä vainaja oli ensimmäinen. Kirjoissa pääosassa seikkailee entinen poliisi Erja Repo. Lettipää Repo ei halua olla tutkimassa mitään juttua, vaan olisi enemmän mielissään, jos saisi olla rauhassa, kotonaan tai sitten Harrikalla ajelemassa. Hän vaikuttaa siltä, kun olisi vähän pahalla tuulella kaiken aikaa. Kuitenkin hän ajautuu juttuihin mukaan. Tällä kertaa syynä on se, että Erjan kaveri Kalle kertoo ystävästään Ollista. Olli Virta on saanut perinnön sotalapsiajan Ruotsin äidiltään.

Olli käy Kallen kanssa hautajaisissa ja katoaa matkalla. Mikä voi olla syynä Ollin perintöön ja miksi Olli katosi? Siinäpä syitä tutkintaan, niin että Erjan ja Kallen lisäksi mukana tutkimuksissa on Iikka, joka taas on Erjan vuokralaisena Erjan vanhempien talossa. Kun lähdetään Ruotsiin penkomaan menneisyyttä, porukkaa tulee mukaan niin, että välillä meinasin pudota matkasta.

Dekkari kuitenkin, joten ruumiskin osuu kohdilleen. Se löytyy sieltä Ruotsista, missä aika paljon aikaa vietetään. Sitäkin on tutkittava, joten hommaa piisaa. Erjalla on vielä toimittajakin mukana tonkimassa. Ärsyttävä välillä, mutta osoittautuu sittemmin ihan kelpo tiedonhankkijaksi.

Viesti menneisyydestä on siis sarjan kakkososa, vaikka kaikki ovat hyvin luettavissa myös itsenäisinä juttuina. Kolmas osa on Kuollut jättää jäljen.

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Sain Kirjailijaliiton Kirjailija kiittää -palkinnon vuonna 2021! Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 305 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...