Lasse Lehtinen: Nätti-Jussi : suomalaisen seikkailijan elämäkerta

Osta kirja itsellesi

Tämä kirja sai alkunsa siitä, kun Arto Paasilinna aikoinaan oli haastatellut Nätti-Jussia, joka on ihan oikeasti joskus elänyt, ihan oikea ja tosi ihminen. Nätti-Jussi oli Jussi Nätti, joka viihdytti kanssaihmisiään tarinoilla, jotka eivät olleet totta. Kaikki sen tiesivät, mutta halusivat kuunnella niitä. Näitä juttuja on koottu ja niiden ympärille on tämä kirja sepitetty, Lasse Lehtisen toimesta.

Nätti-Jussin matkaan kun lähtee, ei tule suru puseroon. Heti alkumetreillä sitä tempautuu niin mukaan, että ihan uskoo painettuun sanaan. Niin hyvin on kerrottu kaikki; miten Nätti-Jussin elämä lähtee käyntiin, miten se siitä alkaa, orpopojan maailmalle lähtö.

Kaikki on uskottavaa, kunnes pikkuhiljaa, ihan vaivihkaa, alkaa juttujen luonne muuttua niin, että lukijakin alkaa miettiä, että nyt tämä ei enää voi olla totta. Se ei kuitenkaan haittaa, sillä tarinat ovat tarinoita ja kun ne ovat hyvin kerrottuja, ne ovat ihan luksusta.

Kirjaa ei siis kannata lukea elämäkertana, vaikka se kuinka siltä tuntuisi. Viihdyttävä se on, todella, sillä niin hauskaa ja jollain tapaa uskottavaa on sen kerronta. Lasse Lehtinen on onnistunut keksimään melkoiset puitteet yksittäisten juttujen pohjalta!

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Kaikki vinkit »

Kommentti

  1. Naureskelin tämän kanssa aikanaan ja tein saman huomion, että jutut löysenivät loppua kohti. Samalla mietin, mikä on Paasilinnaa ja mikä Lehtistä. Alku oli tiiviimpää ja ajattelin, että siinä on Paasilinna ollut asialla ja loppu taas maistui enemmän haastattelulta. En tiedä. Hommasin tämän kuitenkin äänikirjaksi tuttavalleni, joka aikoinaan on ollut merillä ja on nyt vuoteenomana.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...