Lasse Lehtinen: Nätti-Jussi : suomalaisen seikkailijan elämäkerta

Nätti-Jussi

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Tämä kirja sai alkunsa siitä, kun Arto Paasilinna aikoinaan oli haastatellut Nätti-Jussia, joka on ihan oikeasti joskus elänyt, ihan oikea ja tosi ihminen. Nätti-Jussi oli Jussi Nätti, joka viihdytti kanssaihmisiään tarinoilla, jotka eivät olleet totta. Kaikki sen tiesivät, mutta halusivat kuunnella niitä. Näitä juttuja on koottu ja niiden ympärille Lasse Lehtinen on tämän kirja sepittänyt.

Nätti-Jussin matkaan kun lähtee, ei tule suru puseroon. Heti alkumetreillä sitä tempautuu niin mukaan, että ihan uskoo painettuun sanaan. Niin hyvin on kerrottu kaikki; miten Nätti-Jussin elämä lähtee käyntiin, miten se siitä alkaa, orpopojan maailmalle lähtö.

Kaikki on uskottavaa, kunnes pikkuhiljaa, ihan vaivihkaa, alkaa juttujen luonne muuttua niin, että lukijakin alkaa miettiä, että nyt tämä ei enää voi olla totta. Se ei kuitenkaan haittaa, sillä tarinat ovat tarinoita ja kun ne ovat hyvin kerrottuja, ne ovat ihan luksusta.

Kirjaa ei siis kannata lukea elämäkertana, vaikka se kuinka siltä tuntuisi. Viihdyttävä se on, todella, sillä niin hauskaa ja jollain tapaa uskottavaa on sen kerronta. Lasse Lehtinen on onnistunut keksimään melkoiset puitteet yksittäisten juttujen pohjalta!

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Sain Kirjailijaliiton Kirjailija kiittää -palkinnon vuonna 2021! Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 246 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...