Lasse Lehtinen: Hiihtävä hautaustoimisto

Hiihtävä hautaustoimisto

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Jos on tykännyt Arto Paasilinnan hauskoista veijaritarinoista, ei voi olla pitämättä tästä Lasse Lehtisen kirjoittamasta kirjasta Hiihtävä hautaustoimisto. Lehtinen on kirjoittanut tarinan, jonka alkuperäinen idea on Arto Paasilinnan.

Kaksi työtöntä miestä tapaa toisensa, alkavat jutustelun ja eikös vain ala kehkeytyä loistoajatus, liikeidea! Miehet, Pirinen ja Hippi perustavat hautaustoimiston, jossa ensisijainen asiakas on tuleva vainaja. Asiakas saa ihan itse päättää, miten ja missä hänet haudataan. Sinänsä hauskaa, etenkin se, että nyt ovat kaikki perinteiset menot haudattu. Suhteellisen äveriäät asiakkaat haluavat tulla haudatuksi jos vaikka minne tai että heidän tuhkansa on vietävä mitä uskomattomimpiin paikkoihin.

Yritykseen värvätään miesten äitejä, tuttavia, muun muassa lakimies, jotta kaikki laillisuusasiat ovat kunnossa. Lakimiestä tarvitaankin, kun asiakkaiden omaiset eivät aina ole tyytyväisiä vainajan toiveisiin.

Hiihtävä hautaustoimisto jopa vie hiihtäen uurnaa asiakkaan valitsemalle paikalle. Miesten liikeidea on hyvä ja väkisinkin alkaa miettiä, että olisipa tuollainen yritys, niin voisi mennä jo asiakkaaksi tai ainakin ottaa tiedot ylös.

Hiihtävä hautaustoimisto on harmiton ja helppo lukukokemus.

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Sain Kirjailijaliiton Kirjailija kiittää -palkinnon vuonna 2021! Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...