Jenni Räinä ja Vesa Ranta: Reunalla : Tarinoita Suomen tyhjeneviltä syrjäkyliltä

Reunalla

Osta kirja itsellesi

Suomessa on paljon seutuja, joissa väki vähenee, koulut sulkeutuvat, palvelut vetäytyvät kuntaliitosten myötä kymmenien kilometrien päähän ja hiljaisuus valtaa raitit.

Toimittaja Jenni Räinä ja valokuvaaja Vesa Ranta ovat kierrelleet näitä syrjäseutuja Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa ja tutustuneet alueen ihmisiin. Mikä saa ihmisen jäämään syrjäseuduille asumaan, vaikka palvelut karkaavat ympäriltä? Miksi lapsiperhe muuttaa maalle kauas kaikesta?

Käy ilmi, että syrjäseuduilla asuminen vaatii omanlaistaan luonteenlaatua. Hyvä terveyskin on tarpeen: sairas ja terveyspalveluja tarvitseva ihminen on pulassa maaseudulla, jossa ambulanssit eivät kulje ja terveyskeskukseen voi olla yli 50 kilometriä matkaa. Monet jäävät sitkeyttään, jotkut nauttivat hiljaisuudesta, toiset kyläyhteisön tiiviydestä.

Kirja kertoo monta elämäntarinaa ja hyvin monenlaisia tapoja ja syitä elää syrjäseuduilla. Se on viehättävä kuvaus hiipuvista, mutta silti paikoin yllättävänkin elinvoimaisista alueista. Reunalla on viehättävä, kiinnostava tietokirja.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari pitää World Fantasy Award -voittajista ja suurten ideoiden scifistä. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...