Marko Kari: Reviiri

Reviiri

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Intensiivinen, rajun omaperäinen esikoisromaani, jonka aineksia ovat jännitys, kauhu, rakkaus; kaikki se mitä tapahtuu meissä itsessämme, meidän ulkopuolellamme, näinä aikoina jotka eivät ole ajoista ystävällisimpiä.

Marko Karin esikoisromaani on todellakin intensiivinen tapaus. Kirjailija itse on kuvaillut teosta proosarunoteokseksi, josta on karsittu pois kaikki turha lässytys. Ilmaisu onkin tiivistä ja lyhyttä, vaikka voi tätä vielä romaaniksi nimittää.

Neljä nuorta lähtee viikoksi mökille. Matkalla nelikko näkee vakavan liikenneonnettomuuden, eivätkä pahat enteet pääty siihen. Viimeistään kirjaston kirjan selkämykseen teippaama KAUHU-tarra varmistaa, että loppu ei ole onnellinen.

Kari on karsinut kirjasta turhaa lässytystä, mutta myös ison annoksen selityksiä. Asioita tapahtuu, mutta syy-seurauskulut jäävät välillä hämäriksi. Jos pystyy nauttimaan runollisesta kielestä ja tarinan lennosta, Reviiristä saa jännittävän lukuelämyksen. Konkreettisempaa tarinankerrontaa haluava kokee Reviirin turhan haahuksi — omalla kohdallani mentiin siinä ja siinä, mutta lopputulema kallistui positiivisen puolelle.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...