Andrew Nicoll: Rouva Agathen rakkaus

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Hyvä Tibo, kaupungin pormestari, on ihaillut intohimoisesti ja hellästi sihteeriään jo pitkään. Eivätkä tunteet ole aivan ilman vastakaikua. Pieni tapahtuma torin suihkulähteellä sysää liikkeelle tapahtumat, kun Tibo Krovic viimein saa kutsuttua rakkaansa lounaalle. Kohde, rouva Agathe Stopak, vastaa kutsuun ja kaunis, läheinen ystävyys saa uusia piirteitä. Lounastapaamiset jatkuvat säännöllisinä, mutta… Hienotunteisuus on molemminpuolista ja kaikki tapahtuu hyvin diskreetisti.

Rakkauden tielle osuu kaikenlaista; pikainen ero kylmästä herra Stopakista, uusi katalaakin katalampi suhde ja muutakin outoa. Vasta vuosien piinan jälkeen palavat tunteet saavat vihdoin täyttymyksensä, kun kaikki esteet on raivattu tieltä.

Kirjan olennaisena osana on häivähdys magiikkaa ja taikuutta siellä, missä sitä ehkä vähiten odottaa. Kirja on omalla tavallaan vanhanaikainen rakkauskertomus maustettuna kuitenkin äkäisillä tapahtumilla ja jopa väkivallalla. Kaikki tämä ehkä selittää oudon maagisen ilmapiirin sekä sen, että tapahtumapaikkaa ei oikein tunnista, pikku-pikkukaupungissa, jonka nimi on Dot, ehkä.

Tarina jaksaa pitää otteessaan, vaikka välillä kaikki tuntuvat jahkaavan omaa osuuttaan tapahtumissa sekä kunnallispoliittisissa kiemuroissa, unohtamatta kieroa asianajaa ja muita tarinassa vilahtavia persoonallisuuksia sekä kahden pikkukaupungin välistä kilpailua.  Mukava yllätys kliseisiin eli seksiin, rahaan ja rakkauteen tottuneille; tässä on jotakin arvokasta, kaikesta huolimatta, sadunomaista ja sitä itseään — rakkautta, joka kaiken kestää!

Irja

Irja ei vierasta mitään kirjallisuuden genreä, mutta pitää eniten hyvistä elämäkerroista, trillereistä, kauhusta, jännäreistä, yhteiskunnallisesta ja poliittisesta kirjallisuudesta. Lukenut kaiken käsiinsäsaaman 4-vuotiaasta lähtien. Vinkkaa noin 20 % lukemastaan. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 269 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...