Ruth Ware: Rouva Westaway on kuollut

Rouva Westaway on kuollut

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Harriet Westaway, Hal, elää pientä elämää ja työskentelee Brightonin laiturilla ennustajana. Rahat ovat tiukassa ja koronkiskuri hönkii niskaan. Eräänä päivänä posti tuo kirjeen, joka lupaa pelastusta: Hal kutsutaan varakkaan isoäidin perinnönjakoon.

Asiassa on vain yksi pieni mutta. Vaikka kirje on osoitettu oikealle henkilölle, Hester Westaway ei ole Halin isoäiti. Halin äidin äiti on Marion Westaway. Perintö ei siis kuulu Halille, mutta ahdistava rahatilanne ajaa epätoivoisiin tekoihin ja Hal päättää matkustaa viimeisillä pennosillaan Cornwalliin esiintymään oikeana perillisenä.

Hal jos kuka sopii tehtävään. Työ ennustajana ja tarot-korttien lukijana on koulinut Halista hyvän kylmiltään lukijan ja se jos mikä on hyödyllinen taito, kun pitää soluttautua perilliseksi vieraaseen sukuun.

Niinhän siinä sitten käy, että Hal päätyy hautajaisiin ja perinnönjakoon – ja siellä odottaakin melkoinen yllätys. Hal sekaantuu outoihin sukukuvioihin syvemmälle kuin olisi halunnut, eikä helppoa ulospääsyä olekaan enää tarjolla.

Rouva Westaway on kuollut alkoi hieman nihkeästi, asetelma tuntui vähän epämiellyttävältä, mutta kun tapahtumat saivat vauhtia ja Hal joutui syvemmälle tapauksen syövereihin, kirja muuttui paljon kiinnostavammaksi. Edelleen siis vahvaa työtä Ruth Warelta.

Juoni ei ehkä ihan kestä tiukinta lähilukua ja jälleen kerran asiat selviäisivät huomattavasti vaivattomammin, jos kaikki vain sanoisivat suoraan asiansa, mutta sellaistahan se näissä trillereissä aina on ja Rouva Westaway on kuollut ei todellakaan ole sieltä pahimmasta päästä. Mainio, viihdyttävä kirja!

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...