Teemu Palosaari ja Jukka Tilsa: Runoja lapsille ja muille älyköille

Runoja lapsille ja muille älyköille

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Lastenohjelmien toimittaja Teemu Palosaari on vuosien ajan tehnyt loruja esimerkiksi Pikku Kakkosen juontoihin, ja lastenmusiikkiakin näiden runojen ympärille on syntynyt. Jukka Tilsa taas on maanmainio absurdin sarjakuvan ja jokamiesluokan bebopin konkari. Mitäpä syntyy, kun nämä kaksi hilpeää herraa lyövät hynttyyt yhteen?

Runoja lapsille ja muille älyköille on hyväntuulinen runojen ja sarjakuvien yhteenliittymä. Palosaari on toimittanut riimittelynsä Tilsalle, joiden pohjalta – enemmän tai vähemmän niihin liittyen – Tilsa on piirtänyt niille vastauksen sarjakuvamuodossa. Lopputulos on riemastuttava lastenkirja, joka on enem­män kuin osiensa summa.

Peliaika, peliaika, älä lopu vielä.
Muuten paha pelikaani saattaa minut viedä.

Peliaika, peliaika, älä lopu ikinä.
Muuten alkaa pelikaanin vinkuna ja vikinä.

Palosaaren Peliaika-runosta Tilsa ei ei löydä tietenkään pelikaania vaan Tšingis-kaanin. Oodi kaurapuurolle saa uuden näkökulman voisilmän kautta…

Runoja lapsille ja muille älyköille toimii varmasti parhaiten ääneen luettuna. Molempien tekijöiden sana-akrobatiikka saa lapsen oivaltamaan synonyymien ja homonyymien maailmaa, ja aikuisella lukijallakin on kirjan kanssa hauskaa. Teemu Palosaarelle Runoja lapsille ja muille älyköille on esikoisteos, joten tä­män myötä voin ilolla toivoa häneltä lisää mukavaa luettavaa lapsille. Suositte­len vahvasti!

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää maantiepyöräilystä, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 306 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...