Anna-Mari Kaskinen: Runomeri

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Anna-Mari Kaskinen on tunnettu uskonnollisten kirjojen ja laulujen tekstien tekijä. Runomeri on hänen lapsille suunnattu runokirjansa, jonka teema ei muusta tuotannosta ole ollenkaan uskonnollinen (vaikka löytää sieltä varmaan piilomerkityksiä, jos niitä haluaa löytää). Runojen teemat ovat meriaiheisia muutamaa runoa lukuun ottamatta, monissa runoissa on meren ja rannan eläimiä pääosassa. Runot ovat loppusoinnullisia tunnelmapaloja. Vaikutelma on paikoitellen mietteliäs ja joskus myös mietityttävä.

Kirjan takakannen mukaan “meritunnelmaa huokuvat runot sopivat lasten loruhetkiin”. Itse en kuitenkaan lukisi tätä kauhean pienelle lapselle, siihen tarkoitukseen olisi mielestäni parempi käyttää lyhyempiä ja lorumaisempia runoja. Suosittelisin kirjaa enemmän ala-asteikäisille tai sitä vanhemmille (myös aikuisille), joilla ei ole paljoa kokemusta runoista. Näistä on hyvä aloittaa runoihin tutustuminen.

Veera

Olen kohta kolmikymppinen lukutoukka pääkaupunkiseudulta. Jännityskirjoja lukuunottamatta kelpaa melkein mikä tahansa kirjallisuus, mutta tänne vinkkaan eniten lasten- ja nuortenkirjoja. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 275 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...