Jukka Itkonen ja Camilla Pentti: Terveiset ulapalta : Runoja vesiltä

Terveiset ulapalta

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Jukka Itkosen runojen pariin on aina ihanaa palata. Tosin myönnän, että näin tehdessäni tunnen aina pienen häpeän pistoksen, sillä aikuisten runot eivät minua erityisesti puhuttele, mutta lastenrunojen äärellä onnistun jostain syystä löytämään sisäisen ipanan. Huumoria ja hauskoja oivalluksia, niitähän näistä saa!

Itkosen runot yleensä rakentuvat jonkin teeman ympärille ja niin tälläkin kertaa. Meriteemasta löytyy paljon ammennettavaa. Luvassa on ainakin suuria persoonallisuuksia kuten Puosu-Kalle ja merirosvo Piippu-Pinkerton, jälkimmäisen runo aivan erityisesti nosti hymyn huulille. Trilobiittibiitti on toinen kohokohta, paleontologiasta ammentavalle runolle ei voi antaa muuta kuin täydet pisteet. Silti, kirjan ihan suurista suurin tähti oli itselleni ehkäpä Tuuli, joka onnistuu hienolla tavalla kuvamaan mielikuvituksen voimaa.

Kirjan kuvittajana on tällä kertaa Camilla Pentti, jonka tyyli sopii kirjaan kuin nakutettu. Tekniikkana vesivärit ja värikynien yhdistelmä on mielestäni aina enemmän tai vähemmän mielenkiintoinen, sillä tekniikoiden yhdistäminen mahdollistaa kokeilevat tekstuurit. Merikirjasta kun puhutaan, niin teemaan toki sopii vesivärit muutenkin enemmän kuin hyvin. Merkillepantavinta Pentin tyylissä on kuitenkin hieno värien käyttö, kirja tuntuu kaiken kaikkiaan hyvin raikkaalta ja – huumoria unohtamatta – myös tunnelmalliselta. Yhteistyö siis pelaa, Itkosen runojen ystäville jälleen mitä suositeltavinta luettavaa!

(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Titta Lindström

Titta Lindström on graafinen suunnittelija ja kuvittaja, joka käyttää vapaa-aikansa mieluusti kirjojen parissa. Sarjakuvat ovat sydäntä lähellä, mutta lukulistalle pääsee säännöllisesti myös tietokirjallisuus, erityisesti muistelmat ja elämäkerrat herättävät kiinnostusta. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...