Jukka Itkonen: Taikuri Into Kiemura

Osta kirja itsellesi

Kaupunki on pullollaan kiehtovia persoonia. Arppo Hormia on nuohooja: Talostanne heti poistan / tulipalon uhkan. / Kaavin kokoon kekäleet / noen sekä tuhkan. Palomies Ieso Ala-Vikkelälle käy hullusti kissanpelastusreissulla. Puhelinmyyjä G.S.M. Uivelon luureilla voi kuivata sukkansa ja harjata hampaansa, kylkiäisenä tulee avaruusraketti! Maailmaan / mahtuu mölyä. / Maailmaan / mahtuu pölyä. / Ja sinne pölyn sekaan / mahdun minäkin. tuumii lakaisukoneen kuljettaja Leevi Putkilo.

Taikuri Into Kiemura ja muita kaupunkilaisia on hauska runokirja lapsille ja lapsenmielisille. Jukka Itkosen runoja säestää Christel Rönnsin värikäs ja hauska kuvitus. Näistä lapset tykkäävät! Ja mikseivätpä aikuisetkin, sillä Itkosen riimittelyistä löytyy tarttumapintaa varttuneemmillekin. Hauskuuden ja nokkeluuden lisäksi joukossa on muutamia haaveellisempiakin runoja sekä hienovaraista yhteiskuntakritiikkiä esimerkiksi sisäministerin toimenkuvan selittämisessä sekä afrikkalaisen kioskimyyjän tarinassa.

Kaikkineen Taikuri Into Kiemura on antanut mukavia hetkiä perheellemme runojen parissa, ja antanee vastakin. Suosittelen.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää jalkapallosta, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...