Lara Bryan: Ammatit

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kukapa lapsi ei koskaan omasta tai aikuisten aloitteesta olisi pohdiskellut ammattiasiaa. Omat tai toisten ajatukset siitä, mitä tulevaisuuden pitää, ovat varmasti osa lähes jokaisen pienen ihmisenalun elämää. Kuka lienee tuleva lääkäri, kuka opettaja. Kenen innostus viittaisi biologin uraan, kenen keittiömestarin. Kuka käsittelee jo pienestä pitäen vasaraa kuin vanha tekijä, kenet veri voisi vetää vaikkapa vieraille maille.

Ammatit on yli 80 luukkua käsittävä lasten tietokirja, joka avaa varsin laajasti erilaisten ammattien ja niitä ympäröivien kuvioiden maailmaa. Miten työpäivät alkavat ja mitä ihmiset ylipäätään työkseen tekevät. Mitä on tiimityö ja minkälaisia työoloja erilaiset ammatit edellyttävät. Miten erilaiset ideat saavat alkunsa ja mihin ne johtavat. Kuka paiskii töitä ylhäällä, kuka alhaalla, ketkä taas auttavat ihmisiä. Minkälaisia reittejä erilaisiin ammatteihin on mahdollista kulkea.

Ammatit siis vastaa aika lailla erilaisiin ammatillisiin kysymyksiin. Jos tämä teema kiinnostaa, teoksesta on varmasti iloa ja ehkäpä se avaa myös uusia ajatuksia. Ainakin meillä luukkujen takaa paljastuvat asiat herättivät mielenkiintoa ja lisäkysymyksiä. Kaikki kirjan esittelemät ammatit eivät suinkaan olleet neljävuotiaalle tuttuja ennestään, toiset taas kiinnostivat juuri tuttuutensa takia.

Vastaavia tietoläppäkirjoja on viime vuosina näkynyt vähän teemasta kuin teemasta. Ja mikäs siinä; yleensä juuri luukut saavat lapsissa kiinnostuksen syttymään, vähän aiheestakin riippumatta. Siis ihan oiva tietopakkaus.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Kaisa

Kaisa Sutela on kirjamaailmaan työelämässään eksynyt – ja uppoutunut – teologi. Hän rakastaa kirjoja ja on kirjallisuuden lajien suhteen melko kaikkiruokainen, mutta viihtyy silti parhaiten laatukirjallisuuden parissa. Myös lastenkirjat ovat lähellä sydäntä. Kaisa harrastaa ruoanlaittoa ja sitä myöten Tunnelmallisia makuja -blogin pitämistä. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...