Caroline Attia ja Lara Bryan: Paloauto

Pieni kurkistuskirja : Paloauto

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Lara Bryanin kirjoittama ja Caroline Attian kuvittama Paloauto on yksi Pieni kurkistuskirja -sarjan kolmesta osasta. Nosturi ja Lentokone ovat samanlaisia kirjoja eri aiheella.

Paloauto esittelee nuorille lukijoille paloauton, palopelastajien ja palolaitoksen toimintaa. Kirja kurkistaa niin auton toimintaan sisälle, kuin antaa esimerkkejä sammutustehtävistä. Se sukeltaa aiheeseen yllättävän syvälle ollakseen lasten kuvakirja.

Siinä missä tavallisesti luukkukirjojen luukut sisältävät jotakin yllättävää, Paloauto käyttää luukkuja myös toiminnan kuvaamiseen. Esimerkiksi luukun päällä palomiehet avaavat paloletkua ja luukun kääntöpuoli itsessään on letkusta lentävä vesi. Se on varsin iskevä tehokeino ja mainio oivallus. Se saa monet kirjan tilanteet tuntumaan aktiivisilta.

Attian taide on ihan selkeää. Kirja ehkä kaipaisi hieman sitä, että kirjan palomiehet määriteltäisiin jotenkin yksilöiksi. Nyt he ovat vain määrittelemättömästi palomiehiä, joka pitää heidät etäisinä.

Luukut ovat hieman ohuita. Niiden toivoisi olevan hieman vahvempia, jotta kirja kestäisi varsin nuorten lasten lukemista paremmin. Kirjassa on myös muutamia koloja, jotka siirtävät yksityiskohdan sivulta toiselle.

Kaiken kaikkiaan Paloauto on hieno luukkukirja, jota voi suositella aihepiiristä kiinnostuneille lapsille.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...