Tove Jansson, Päivi Kaataja ja Riikka Turkulainen: Mörkö on pelottava

Mörkö on pelottava

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Mörkö on pelottava on yksinkertainen muumikuvakirja. Se on samassa Pikku Muumi -sarjassa kuin Pikku Myy on hauska, Niiskuneiti on ihana ja Muumipeikko on mukava. Sarjan kirjoissa tuttuun Muumihahmoon on yhdistetty tunne, jota sitten käsitellään kirjan kautta.

Mörön ottaminen mukaan sarjaan tässä vaiheessa yllätti itseäni. Siinä missä Muumipeikko, Pikku Myy ja Niiskuneiti ovat Muumien keskeisiä hahmoja, Mörkö ei esiinny lähellekään niin paljon. Pelottava ja mieleenpainuva Mörkö silti on.

Tämä kuvakirja on monesta syystä hieman erikoinen. Ensinnäkin se ei tarjoa onnellista loppua. Mörön kaipuu ystävyyteen noteerataan, mutta ratkaisu on vain lause “Ehkä joku jossain ymmärtää”. Se tuntuu aika surulliselta tavalta päättää kirja. Toisekseen kuvakirjaksi se on hyvin tummanpuhuva: ainoastaan lamput ja valonlähteet antavat väriä sivuille.

Vaikka Mörön teemana on pelottavuus, tuntuu kirja sivuavan melkein enemmänkin yksinäisyyttä. Se varmasti toimii Muumi-sarjan ystäville ja erityisesti niille, jotka haluavat nähdä Möröstä vähemmän pelottavan puolen.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 300 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...