Runot 2013

Osta kirja itsellesi

Gummerus ja Nuoren voiman liitto ovat järjestäneet yhdessä Suuren runokilpailun. Kilpailuun osallistuneiden runojen ja runoilijoiden parhaimmistoa esitellään tässä antologiassa.

Kaikki kirjoittajat ovat uusia tekijöitä, jotka eivät ole ennestään julkaisseet omaa runokirjaa – joidenkin tekstejä on julkaistu aikaisemmin muissa antologioissa. Kilpailun kolme kärkinimeä olivat Joona Rissanen, Joni Lanki ja Hanna Weselius. Heidän lisäkseen tähän kirjaan on otettu runoja kymmeneltä muulta kirjoittajalta.

Kuten vastaavissa antologioissa, runojen tyyli ja laatu vaihtelevat paljonkin. Mukana on jonkin verran ainakin proosarunoja, mutta pääpaino on vapaamuotoisella modernilla runoudella. Perinteisen tyylistä riimirunoutta mukana ei oikeastaan ole ollenkaan.

Joukosta kukaan ei tuntunut olevan selvästi muita parempi kirjoittaja. En siis löytänyt vielä uutta suosikkirunoilijaa. Tällaiset antologiat ovat kuitenkin hyvä keino tutustua erilaiseen runouteen ja tässä tapauksessa myös ihan uusiin kirjoittajiin.

Veera

Olen kohta kolmikymppinen lukutoukka pääkaupunkiseudulta. Jännityskirjoja lukuunottamatta kelpaa melkein mikä tahansa kirjallisuus, mutta tänne vinkkaan eniten lasten- ja nuortenkirjoja. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.