Olavi Kanervisto (toim.): Sata kertaa sadalla sanalla : Raapaleantologia

Osta kirja itsellesi

Suomen Mensa ry järjesti jäsenilleen pienoisnovellien kirjoituskilpailun 40-vuotisjuhliensa yhteydessä vuonna 2006. Kilpailun satoa on koottu nyt yksien kansien väliin. Sata kertaa sadalla sanalla koostuu nimensä mukaan sadasta täsmälleen sadan sanan mittaisesta tarinasta (eli raapaleesta – suomenkielinen nimitys on Johanna Sinisalon keksimä) tyylilajien vaihdellessa fantasiasta ja scifistä rakkauskertomuksiin ja arkipäivän havaintoihin

Yhteistä kaikille kirjan raapaleille on kyky kertoa tiiviistä rakenteestaan huolimatta kokonainen tarina, jossa on kunnollinen alku ja loppu ryyditettynä usein yllättävällä tai hauskalla käänteellä. Kirjoittajat, kokeneista konkareista ensi kertaa kertojankynään tarttuneisiin, onnistuvat mainiosti tehtävässään. Tuloksena on hauska, ajatuksia herättävä pikku kirjanen, jonka maailmasta antama kuva on sopivalla tavalla kiero ja kummallinen.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää jalkapallosta, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...