Olavi Kanervisto (toim.): Sata kertaa sadalla sanalla : Raapaleantologia

Sata kertaa sadalla sanalla

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Suomen Mensa ry järjesti jäsenilleen pienoisnovellien kirjoituskilpailun 40-vuotisjuhliensa yhteydessä vuonna 2006. Kilpailun satoa on koottu nyt yksien kansien väliin. Sata kertaa sadalla sanalla koostuu nimensä mukaan sadasta täsmälleen sadan sanan mittaisesta tarinasta (eli raapaleesta – suomenkielinen nimitys on Johanna Sinisalon keksimä) tyylilajien vaihdellessa fantasiasta ja scifistä rakkauskertomuksiin ja arkipäivän havaintoihin

Yhteistä kaikille kirjan raapaleille on kyky kertoa tiiviistä rakenteestaan huolimatta kokonainen tarina, jossa on kunnollinen alku ja loppu ryyditettynä usein yllättävällä tai hauskalla käänteellä. Kirjoittajat, kokeneista konkareista ensi kertaa kertojankynään tarttuneisiin, onnistuvat mainiosti tehtävässään. Tuloksena on hauska, ajatuksia herättävä pikku kirjanen, jonka maailmasta antama kuva on sopivalla tavalla kiero ja kummallinen.

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää maantiepyöräilystä, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 247 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...