Janne Toivoniemi: Sateenkaarimurhat

Sateenkaarimurhat

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kimi Katajan, menestyneen copywriterin, elämä ottaa äkkikäännöksen, kun hänen ystävänsä Måns murhataan Helsingin yössä. Kun jäljet osoittavat Kimin toiseen ystävään ja läheiseen työtoveriin Lasseen, joka rakasti Månsia ja oli menossa tämän kanssa naimisiin, päättää Kimi yrittää kaikkensa, jotta surmatyö selviäisi. Sopiva aisapari rikosten selvittelyyn löytyy: Benny Serlin on kehittämästään psykedeelisestä empirismistä (siis psilosybiinisienien, LSD:n ja muiden tajuntaa laajentavien huumeiden kokeilemisesta) lähes tiedettä tekevä filosofi, jolla on aivan hyvin aikaa ja resursseja Kimin auttamiseen. Filosofinen etsivätoimisto perustetaan. Mutta ennen kuin syylliset saadaan käpälälautaan, joutuvat Kimi ja Benny vielä kokemaan monta menetystä.

Kalliolainen Janne Toivoniemi on sujuvasanainen esikoisdekkaristi. Sateenkaarimurhista alkava Filosofinen etsivätoimisto -sarja jatkuu vuonna 2023. Sateenkaarimurhissa Toivoniemen ote on rento ja humoristinen. Hänen rakentamansa päähahmot ovat hyviä. On Kimi, jonka elämä töissä mainostoimistossa on tyhjää, joten sitä täytyy käyttää johonkin merkityksellisempään, kuten lenkkareiden hankintaan. Filosofi Benny on riemastuttavan ulkona kaikesta arkisesta ja käytännöllisestä. Kovaa treenaava ja työskentelevä poliisi Anne Seppänen on myös herkullinen hahmo Kimin ja Bennyn muodostaman amatööriparin vastapainona.

Sateenkaarimurhat oli yllättävän piristävä tapaus. Hyvää dialogia, vauhdikkaita tilanteita ja sopivasti huumoria sisältävä dekkari ei kärsi pahoista suvantokohdista. Kannattaa kokeilla!

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää maantiepyöräilystä, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 305 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...