Joe Abercrombie: Sharp Ends : Tales from the World of the First Law

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Joe Abercrombie on tämän hetken tunnetuimpia fantasiakirjailijoita ja erityisesti hänen First Law -maailmaan sijoittuvat kirjansa ovat tulleet monelle fantasian ystävälle tutuksi. Harmillisesti vain muutama niistä on toistaiseksi käännetty suomeksi.

Sharp Ends on First Law -sarjan ystäville suunnattu novellikokoelma, jossa päästään tunnelmoimaan monen vanhan tuttavan tapaamisella. Aikaisemmat kirjat on syytä olla siis luettuna, koska lyhyttarinoissa ei jäädä selittelemään kuka on Shy tai miksi Gloktan taistelu sillalla Ghurkisseja vastaan on merkityksellinen.

Monissa tarinoissa palataan vanhoihin tapahtumiin uudesta näkökulmasta, mutta kyllä joidenkin hahmojen tulevaisuuttakin valoitetaan. Esitellyt lähtökohdat ovat sen verran herkullisia, että toivon ja odotan niihin palattavan myös Abercrombien tulevassa trilogiassa.

Toki uusiakin hahmoja esitellään; mestarivaras Shevedieh ja Soturipapitar Javre seikkailevat useammassakin tarinassa. Nahistelevan parivaljakon huumori toimii hyvin ja lukija ehtii kirjan mittaan jo kiintyäkin ystävyksiin. Toivoa sopii, että pääsemme näkemään heitä jossain muodossa jatkossakin.

Kuten kirjan nimestäkin voi kenties arvata, ovat tarinat luonteeltaan varsin toimintapainotteisia. Hurmeinen lähestymistapa ei toki ole yllätys kirjailijan huomioon ottaen, ja voisikin sanoa, että odotukset täyttävä Sharp Ends antaa lukijoille sopivan huikopalan suurempien teosten välillä.

Titta Lindström

Titta Lindström on graafinen suunnittelija ja kuvittaja, joka haluaa sarjakuvien valloittavan maailman. Siinä sivussa tulee luettua myös kaikenlaista muuta kirjallisuutta, josta tietokirjallisuus erityisesti herättää uteliaisuuden: voi kun olisikin mahdollista tietää kaikesta kaikki! Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 302 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...