Leonard Goldberg: Sherlock Holmesin tytär

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Ei varmaankaan ole olemassa elinvoimaisempaa pulp-hahmoa kuin Sherlock Holmes. Hahmon siirryttyä vapaaseen käyttöön, on hahmon ympärille rakentunut useita tv-sarjoja, elokuvia ja uusia kirjoja. Leonard Goldberg sijoittaa oman tuotoksensa Sherlock Holmesin ajan loppupuolelle, 1900-luvun alkuun.

Charles Harrelston, veteraani, kuolee. Poliisit sivuuttavat tapahtuman itsemurhana. Harrelston oli pahoissa veloissa uhkapelien takia ja hänen väitettiin hypänneen ikkunasta kuolemaansa. Hänen sisarensa kuitenkin uskoo että asiaan saattaa liittyä jotain muutakin. Avukseen he päättävät värvätä Sherlock Holmesin apulaisen John Watsonin, joka korkeasta iästä huolimatta päättää ottaa tapauksen tutkittavakseen. Avustamaan hän ottaa poikansa John Watson juniorin.

Murhan silminnäkijöiden tarinat risteävät ja näistä toinen, Joanna Blalock ei myöskään usko tapahtuman olevan itsemurha. Seurauksena alkaa kolmikon johtolankojen keruu, joiden yhteydessä paljastuu Joanna Blalockin suuri oivalluskyky.

Kokonaisuutena Sherlock Holmesin tytär on ihan kiva salapoliisitarina. Dekkaritasolla juoni tuntuu kohtuullisen suoraviivaiselta. Todistusaineistoa löytyy tasaisesti ja siitä tehdään johtopäätöksiä ripeällä tahdilla. Tapahtumaympäristönä 1900-luvun alku tuntuu ehkä hieman päälleliimatulta konseptilta. Tämä ei ole genrensä merkkiteos, mutta viihdyttää varmasti dekkarigenren ystäviä.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 302 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...