Karo Hämäläinen ja Jukka Oksaharju: Sijoita kuin guru

Osta kirja itsellesi

Kaipaatko sijoittamiseen vähän gurun otetta? Silloin kannattaa lukea kokeneen taloustoimittajan Karo Hämäläisen ja Nordnetin osakestrategin Jukka Oksaharjun kirjoittama Sijoita kuin guru, joka kertoo kahdeksan sijoitusgurun strategioista.

Gurulistalta löytyy tunnettuja nimiä vuosien varrelta – ainakin sijoitusalaa ja kirjallisuutta seuranneille. Tuorein nimi listalla on Warren Buffett, varhaisin arvosijoittamisen oppi-isä Benjamin Graham. Guruilla on monenlaisia, osin jopa keskenään ristiriitaisia, näkemyksiä sijoittamisesta, joten kirjasta saa monenlaista ajattelun aihetta. Jotta oppia olisi helpompi ottaa, gurujen ajatuksia on peilattu tähän päivään ja Helsingin pörssiin.

Karu tosiasiahan on, että kukaan ei oikeastaan tiedä, miten pörssi kehittyy, eikä näitäkään guruja voi sellaisenaan ohjenuorikseen omaksua – etenkin kun monet guruista ovat tehneet omaisuutensa aivan toisenlaisina aikoina ja toisenlaisissa taloustilanteissa kuin tämän päivän omituisessa nollakorkojen maailmassa.

Ajateltavaa ja aineksia omien sijoitusstrategioiden rakenteluun kirjasta kyllä saa, jos ei se aivan sellainen konkreettinen opas olekaan kuin vaikkapa mainio Miten sijoitan pörssiosakkeisiin.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...