Nick Hornby: Skeittari

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Yksinhuoltajaäidin ainoa poika, 16-vuotias Sam murehtii vain grindeistä, twisteistä ja muiden skeittaustemppujen onnistumisesta. Hän skeittailee ja seurustelee vain skeittailukavereidensa kanssa. Hän luottaa kaikessa idoliinsa, Tony Hawkiin, jonka kuvalle hän myös kertoo kaiken.

Tilanne muuttuu kuitenkin radikaalisti, kun hienostokoulua käyvä Alice astuu esiin. Kuuma pakkaus tämä tyttö, mutta pitääkö sitä tyriä niin pahasti! Pitääkö seurata äidin jalanjälkiä ja hankkia maailmaan yksi ei-toivottu lapsi lisää? Samista nimittäin tulee isä, niin nuorena ja viattomana… Ilman kokemuksia ja eväitä elämään.

Samin elämä muuttuu täydellisesti isyyden myötä. Upeasta ja ihanasta tyttöystävästä tulee raivotar. Raivottaren perhekään ei hyväksy Samia, ei varsinkaan hänen muuttamistaan heidän perheensä jäseneksi. Yhteiskuntaluokka ratkaisee, pojalla ei ole heidän luonaan mitään tekemistä. Samilla on kuitenkin turvanaan edelleen idolinsa Tony Hawk ja enneunet, joissa hän näkee, mitä tulee tapahtumaan jatkossa.

Pienperhe yrittää asua ensin tytön vanhempien luona, mutta tämä ei onnistu. Sam palaa takaisin kotiin ja äitikin vaikuttaa oudon tyytyväiseltä tilanteeseen. Sam on kuitenkin ylpeä lapsestaan, Roofista, hoitaa ja tapaa häntä. Mutta moka tuli tehtyä, se on selvää eikä elämä enää koskaan ole entisellään.

Hornbyn vakavahko tarina teiniraskauksien luvatusta maasta eli Englannista. Mainiota nuorten omaa kieltä, tuntoja ja ajatuksia. Ja sitten valistusta; ehkäiskää ja — ei, katumuspilleri ei todellakaan tehoa enää kolmen kuukauden jälkeen! Suosittelen erityisesti kaikille nuorille sukupuoleen katsomatta sekä vanhemmille; koskaan et voi tietää, missä alaikäinen nuori viettää yönsä.

Irja

Irja ei vierasta mitään kirjallisuuden genreä, mutta pitää eniten hyvistä elämäkerroista, trillereistä, kauhusta, jännäreistä, yhteiskunnallisesta ja poliittisesta kirjallisuudesta. Lukenut kaiken käsiinsäsaaman 4-vuotiaasta lähtien. Vinkkaa noin 20 % lukemastaan. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 286 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...