Hanna Bervoets: Sopimatonta sisältöä

Sopimatonta sisältöä

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kayleigh on jättänyt ison mediayhtiön alihankkijafirman, jossa hän on työs­ken­nellyt moderaattorina, päättämässä mitä mediasisältöjä saa jättää nettiin esille ja mitä on poistettava. Tekeillä on oikeusjuttu surkeista työoloista kärsi­vien työntekijöiden puolesta, mutta siihen Kayleigh ei halua mukaan. Ja niin hän kertoo tarinansa siitä, mitä kulisseissa tapahtui. Miksi juuri hän ajautui firman palvelukseen, ja miksi siitä piti päästä eroon.

Sopimatonta sisältöä on hollantilaisen Hanna Bervoetsin ensimmäinen suo­mennettu romaani. Se on intensiivinen pieni romaani naisesta henkisesti haastavassa työssä. Näkökulmahenkilö Kayleighin lisäksi Bervoets katsoo läheltä monikulttuurista työympäristöä, jossa on edustettuna hyvin laaja kirjo eri sukupuolia, etnisiä taustoja, uskontoja ja seksuaalisia suuntautumisia. Työnsä puolesta he joutuvat näkemään ja kokemaan niin monia raskaita asioita, että tiiviin yhteisön vertaistuki nousee arvaamattomaankin arvoon. Kayleigh rakastuu työtoveriinsa Sigridiin, ja lopulta heidän yhteinen kohtalon­sa on se, minkä vuoksi Kayleigh päättää jättää työnsä.

Hanna Bervoetsin Sopimatonta sisältöä on juuri sopivan mittainen yhdeltä istumalta ahmaistavaksi romaaniksi. Taitavasti sommitellun romaanin loppu on yllättävä. Sopimatonta sisältöä tarjoaa kiinnostavan kurkistuksen työhön, josta ei paljoa kirjoiteta, mutta jota silti tehdään. Ja mitä kaikkea ihmiset net­tiin laittavatkaan? Toki Bervoetsin esimerkit ovat fiktiivisiä, mutta tuskinpa ne kovinkaan kaukaa haettuja ovat. Suosittelen tutustumaan!

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää maantiepyöräilystä, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 286 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...