Paula Hotti: Murha Ylämaalla

Murha Ylämaalla

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Murha Ylämaalla on tietokirjailijana Kirjavinkkien lukijoiden tietoisuuteen nousseen eteläsavosta lähtöisin olevan kirjailija Paula Hotin Halla-dekkarisarjan ensimmäinen osa. Kirja sijoittuu Skotlannin ylämaalle maisemiin, joissa Hotti on itse asunut useamman vuoden paikallisiin ihmisiin ja kulttuuriin omakohtaisesti tutustuen. Hotin tavoitteena on ollut kirjoittaa “cozy crime” -dekkari eli pysyä dekkarigenren kiltissä päädyssä ja siinä hän on onnistunut mainiosti.

Skotlannin ylämaalla pienen rannikkokylän lomaidylli rikkoontuu, kun paikallisesta linnasta löytyy irvokas päätön ruumis ja turistien suosimasta merta halaavasta hotellista katoaa samaan aikaan iäkkäämpi asiakas. Murhatutkimus osoitetaan hotellissa lomailevalle maineikkaalle edinburghilaiselle rikostutkija Carlokselle, joka vastentahtoisesti keskeyttää viskinhuuruisen lomansa tutkiakseen murhaa paikallisten poliisin avustamana. Halla puolestaan on ylämaalle jämähtänyt murhahotellissa kokkina työskentelevä suomalainen, joka rakastaa ylämaan maisemia ja klaanihistoriaa käsitteleviä kirjoja ja päätyy vahingossa mukaan rikostutkintaan, jossa paikallisen klaanihistorian tuntemuksesta on ratkaisevaa hyötyä.

Murha Ylämaalla on jännittävä kokonaisuus Skotlannin klaanihistoriaa, ylämaan maisemia ja tunnelmia sekä pienen yhteisön ihmissuhdesotkuja. Hotin tavoite kirjoittaa kilttiä rikosviihdettä toteutuu kokonaisuudessa, joka keskittyy enemmän ihmisiin ja heidän välisiin suhteisiin kuin rikostekniikkaan tai -tutkintaan sekä tietenkin ympäristöön ja kulttuuriin, jossa murha tapahtuu.

Kirjan nimihahmo Halla on kiinnostava, koska hän on yhtäältä tärkeässä roolissa murhan selvittämisessä, mutta toisaalta tarjoaa Hotille mahdollisuuden kuvata Skotlantia ja ylämaata suomalaisin silmin ja suomalaisuuteen verraten, mikä tekee skottikulttuurista lähestyttävämmän suomalaiselle lukijalle ja kenties tarjoaa toisaalta näkymän tuleville ulkomaisille lukijoille Skotlannin ohella myös suomalaiseen kulttuuriin. Tämä mainio uuden dekkarisarjan avausosa jättää lukijan odottamaan jatkoa, joka toivottavasti seuraa pian.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...