Christoph Ribbat: Ravintolassa : Ruoan maukas historia

Ravintolassa Ravintolassa käyminen on nykyisin itsestäänselvyys. Ruokaa on tarjoiltu maksuakin vastaan kaiketi aina, mutta mistä sai alkunsa varsinainen ravintolan konsepti, milloin syntyi restaurant? Varhaisimmat ravintolat ovat tietysti Pariisissa, missä muualla. 1760-luvulla trendikästä on syödä vähänlaisesti, olla vähän herkkä mimosa, jolle sopii ruoaksi... Lue koko vinkki »

Anu Kehusmaa (toim.): Kasari! : suomalaisen ruokakulttuurin 80-luku

Hotelli- ja ravintolamuseo on julkaissut Kasarin! Hauska nimi viittaa kasariin, jota tietysti ruoanlaitossa tarvitaan, mutta myös aikaan, 1980-lukuun, jolloin ravintola-alalla olivat asiat toisin kuin nyt. Pääsemme kurkistamaan, ihan pienesti vain, siihen aikaan kun tarjoilu ja tarjoiltavat olivat erilaisia kuin nyt tai toisaalta sitä ennen. Rav... Lue koko vinkki »

Johanna Catani: Syömään vai drinkille? Suomalaista ravintolakulttuuria

Valaiseva ja mukava teos ravintolatoiminnasta Suomessa ennen ja nyt. Sivuilla muistellaan vanhoja, jo kadonneita ravintoloita sekä niitä harvoja vuosikymmeniä hyvin ja yhä vieläkin toimivia, jotka ovat löytäneet oman konseptinsa ja asiakaskuntansa. Lisäksi esitellään ravintolavaikuttajia eli lähinnä omistajia, jotka kertovat sivuilla omat tarinansa... Lue koko vinkki »

Sanna Pelliccioni: Sokerileipuri Mata-Mii seikkailee

Mata-Mii on tyttö, joka lähtee merille ja purjehtii laivan mukana maailman ympäri. Hän työskentelee laivakokin apuna ja on erikoistunut leipomiseen. Kyseessä on kuvakirja, mutta tekstiä on loppujen lopuksi mukana aika paljon. Osa siitä on runomuodossa ja se tuokin kivaa vaihtelua kirjaan. Kuvitus on aika herkullinen ja hauska. Kirjan takakannen ... Lue koko vinkki »

Paul Mercurio: Olutkeittokirja

Olutkeittokirjassa todellakin on reseptejä, joissa käytetään olutta ja vielä monen erilaisia. Lisäksi annetaan vinkkejä, mikä olut sopii minkäkin ruuan kanssa nautittavaksi. Jälkiruuat kiinnittivät huomion ja jälkiruokaintoilijana innostuin iki-ihanista mokkapaloista ja suolaisista kiinnosti herkkuhodari. Birramisuun taas tarvitaan ennen kokeil... Lue koko vinkki »

Pirjo Hassinen: Sano että haluat

Haluan! Halusin lukea tämän kirjan ja nyt haluan kertoa siitä halusta, kuinka toivon muidenkin lukevan tämän, saavan huikean lukuelämyksen. Kirjassa on ravintola Ruislintu, jossa toimii keittiömestarina Jimi. Jimi on antautunut täysin ruuan valmistukselle, joka hipoo jo taidetta. Ruislinnussa työskentelee myös Essi, jolla on samanlainen suhtautu... Lue koko vinkki »

Nani Power: Yöryömijät

Yöryömijät Nani Power oli minulle aivan uusi tuttavuus ja Yöryömijät aika erikoinen kirja. Välillä tuntui, ettei millään jaksa sitä kahlata, mutta silti kirjassa joku vaan kiehtoi, niin että sitä oli pakko lukea. Japanilaiskokki Ito vie lukijaansa entiseen elämäänsä, mitä joskus oli tapahtunut. Millaista Iton elämä on New Yorkissa ja kuinka hän tapaa Maria... Lue koko vinkki »

John Irving: Viimeinen yö Twisted Riverillä

Karheanhellä tarina jykevien, karskien miesten ja naisten maailmasta tukinuitossa ja metsätyömaalla Twisted Riverin varrella. Heitä ruokkii Dominick, työmaan ja sahan kokki, myöhemmin usean erinimisen ravintolan omistaja sekä pienen Dannyn yksinhuoltajaisä. Maailmassa sattuu vahinkoja ja eräänä yönä he joutuvat absurdin tragedian jälkeen mahdollisi... Lue koko vinkki »