Rachel Delahaye: Hulvaton huippukokki

Hulvaton huippukokki on vallan klassinen väärinymmärrystarina. Toisin sanoen Tuukka, lastenjuhlien viihdyttäjä, ajautuu maan hienoimman ravintolan 50-vuotispäivien kunniaksi järjestettävien juhlien huippukokiksi. Simo Salama, Tuukan taiteilijanimi, sekoittuu Timo Salamiin ja soppa on valmis. Kohta syödään sangen erikoisia herkkuja ja ihmetellään tä... Lue koko vinkki »

J. Ryan Stradal: Keskilännen keittiöt

Eva Thorvaldilla on uskomattoman tarkka makuaisti. Hän tekee varhais­nuoruudessaan kokeiluja chilinkasvattajana, mutta myöhemmin hän huomaa, että todellinen kutsumus löytyy monipuolisemmista keittiömestaroinneista. Lopulta hänen järjestämilleen järkyttävän kalliille päivälliskattauksille on useiden vuosien jono. J. Ryan Stradalin esikoisteoksessa K... Lue koko vinkki »
Ravintolassa

Christoph Ribbat: Ravintolassa : Ruoan maukas historia

Ravintolassa käyminen on nykyisin itsestäänselvyys. Ruokaa on tarjoiltu maksuakin vastaan kaiketi aina, mutta mistä sai alkunsa varsinainen ravintolan konsepti, milloin syntyi restaurant? Varhaisimmat ravintolat ovat tietysti Pariisissa, missä muualla. 1760-luvulla trendikästä on syödä vähänlaisesti, olla vähän herkkä mimosa, jolle sopii ruoaksi... Lue koko vinkki »
Kasari!

Anu Kehusmaa (toim.): Kasari! : suomalaisen ruokakulttuurin 80-luku

Hotelli- ja ravintolamuseo on julkaissut Kasarin! Hauska nimi viittaa kasariin, jota tietysti ruoanlaitossa tarvitaan, mutta myös aikaan, 1980-lukuun, jolloin ravintola-alalla olivat asiat toisin kuin nyt. Pääsemme kurkistamaan, ihan pienesti vain, siihen aikaan kun tarjoilu ja tarjoiltavat olivat erilaisia kuin nyt tai toisaalta sitä ennen. Rav... Lue koko vinkki »
Syömään vai drinkille?

Johanna Catani: Syömään vai drinkille? Suomalaista ravintolakulttuuria

Syömään vai drinkille? on valaiseva ja mukava teos ravintolatoiminnasta Suomessa ennen ja nyt. Sivuilla muistellaan vanhoja, jo kadonneita ravintoloita sekä niitä harvoja vuosikymmeniä hyvin ja yhä vieläkin toimivia, jotka ovat löytäneet oman konseptinsa ja asiakaskuntansa. Lisäksi esitellään ravintolavaikuttajia eli lähinnä omistajia, jotka kertov... Lue koko vinkki »
Sokerileipuri Mata-Mii seikkailee

Sanna Pelliccioni: Sokerileipuri Mata-Mii seikkailee

Mata-Mii on tyttö, joka lähtee merille ja purjehtii laivan mukana maailman ympäri. Hän työskentelee laivakokin apuna ja on erikoistunut leipomiseen. Kyseessä on kuvakirja, mutta tekstiä on loppujen lopuksi mukana aika paljon. Osa siitä on runomuodossa ja se tuokin kivaa vaihtelua kirjaan. Kuvitus on aika herkullinen ja hauska. Kirjan takakannen ... Lue koko vinkki »

Paul Mercurio: Olutkeittokirja

Olutkeittokirjassa todellakin on reseptejä, joissa käytetään olutta ja vielä monen erilaisia. Lisäksi annetaan vinkkejä, mikä olut sopii minkäkin ruuan kanssa nautittavaksi. Jälkiruuat kiinnittivät huomion ja jälkiruokaintoilijana innostuin iki-ihanista mokkapaloista ja suolaisista kiinnosti herkkuhodari. Birramisuun taas tarvitaan ennen kokeilua r... Lue koko vinkki »

Pirjo Hassinen: Sano että haluat

Haluan! Halusin lukea tämän kirjan ja nyt haluan kertoa siitä halusta, kuinka toivon muidenkin lukevan tämän, saavan huikean lukuelämyksen. Kirjassa on ravintola Ruislintu, jossa toimii keittiömestarina Jimi. Jimi on antautunut täysin ruuan valmistukselle, joka hipoo jo taidetta. Ruislinnussa työskentelee myös Essi, jolla on samanlainen suhtautu... Lue koko vinkki »
Yöryömijät

Nani Power: Yöryömijät

Nani Power oli minulle aivan uusi tuttavuus ja Yöryömijät aika erikoinen kirja. Välillä tuntui, ettei millään jaksa sitä kahlata, mutta silti kirjassa joku vaan kiehtoi, niin että sitä oli pakko lukea. Japanilaiskokki Ito vie lukijaansa entiseen elämäänsä, mitä joskus oli tapahtunut. Millaista Iton elämä on New Yorkissa ja kuinka hän tapaa Maria... Lue koko vinkki »
Viimeinen yö Twisted Riverillä

John Irving: Viimeinen yö Twisted Riverillä

Karheanhellä tarina jykevien, karskien miesten ja naisten maailmasta tukinuitossa ja metsätyömaalla Twisted Riverin varrella. Heitä ruokkii Dominick, työmaan ja sahan kokki, myöhemmin usean erinimisen ravintolan omistaja sekä pienen Dannyn yksinhuoltajaisä. Maailmassa sattuu vahinkoja ja eräänä yönä he joutuvat absurdin tragedian jälkeen mahdollisi... Lue koko vinkki »