Sanna Pelliccioni: Sokerileipuri Mata-Mii seikkailee

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Mata-Mii on tyttö, joka lähtee merille ja purjehtii laivan mukana maailman ympäri. Hän työskentelee laivakokin apuna ja on erikoistunut leipomiseen.

Kyseessä on kuvakirja, mutta tekstiä on loppujen lopuksi mukana aika paljon. Osa siitä on runomuodossa ja se tuokin kivaa vaihtelua kirjaan. Kuvitus on aika herkullinen ja hauska. Kirjan takakannen mukaan se on tehty muovailuvahasta, mutta monissa kohdissa kuvat tuovat mieleen marsipaanin tai karkit.

Sekä kuvitus että teksti ovat graafikko Sanna Pelliccionin käsialaa. Olen aikaisemmin lukenut jonkun lastenkirjan, jossa oli hänen tekemänsä kuvitus, mutta tämä oli silti paljon parempi. Tarinasta en tykännyt erityisen paljon, mutta kuvitukseen ihastuin heti ja pidin siitä niin paljon, että kirjaa kannattaa vinkata ihan vain senkin takia.

Veera

Olen kohta kolmikymppinen lukutoukka pääkaupunkiseudulta. Jännityskirjoja lukuunottamatta kelpaa melkein mikä tahansa kirjallisuus, mutta tänne vinkkaan eniten lasten- ja nuortenkirjoja. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 286 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...