Sanna Pelliccioni ja Leena Virtanen: Ellen! : Taiteilija Ellen Thesleffin elämä ja villit värit

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Suomen supernaisia -kirjasarja on edennyt toiseen osaan ja parrasvaloihin päätyy tällä kertaa aikansa kapinallinen Ellen Thesleff (1869-1954). Miestenvaatteissa kalastamaan tottunut ja tukkansa lyhyeksi kyninyt Thesleff herätti jo ulkonäkönsä puolesta huomiota, eikä todellakaan kuulunut niihin naisiin, jotka pelkäsivät tuoda itseään ja omaa osaamistaan esiin. Tulihan Thesleff sentään kuuluisaksi lauseestaan ”Minä maalaan kuin jumala”.

Itsevarmuus näkyi myös hänen taiteessaan, joka muuttui vuosien myötä yhä rohkeammaksi, varsinkin värien käytöltään. Tätä on ymmärretty hyödyntää myös kirjan kuvituksessa; kirjan edetessä kuvitus muuttuu värimaailmaltaan heijastelemaan Thesleffin käyttämää väripalettia.

Leena Virtasen kerronta on jälleen kerran hyvin sujuvaa ja uteliaisuutta herättelevää, pidin tästä kirjasta jopa enemmän kuin sarjan ensimmäisestä kirjasta, joka kertoi Minna Canthista. Tosin en ole varma johtuuko se siitä, että Ellen! on oikeasti parempi kirja vai siitä, että Ellen Thesleffin elämä vain henkilökohtaisesti kiinnostaa minua enemmän. Kuvittaja Sanna Pelliccioni ei myöskään petä, värikäs kuvitus yhdistää jälleen kollaasimaisia elementtejä ja lopputulos tuntuu poikkeuksellisen tuoreelta. Ei mikään ihme että sarjan ensimmäinen kirja valittiin yhdeksi vuoden 2018 kauneimmista kirjoista, enkä ihmettelisi jos Ellen! saisi saman kunnianosoituksen tänä vuonna.

Kiehtova, omapäinen ja itsevarma Ellen Thesleff on oikein oivallinen valinta suomalaisten suurnaisten joukosta ja myöskin sellainen ihminen, joka toimii erinomaisena roolimallina. Kyseessä on siis jälleen kerran sekä visuaaliselta anniltaan että kerronnaltaan erinomaisen mielenkiintoinen lastenkirja, jota voi ilman muuta suositella kaikille kiinnostuneille.

(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Titta Lindström

Titta Lindström on graafinen suunnittelija ja kuvittaja, joka käyttää vapaa-aikansa mieluusti kirjojen parissa. Sarjakuvat ovat sydäntä lähellä, mutta lukulistalle pääsee säännöllisesti myös tietokirjallisuus, erityisesti muistelmat ja elämäkerrat herättävät kiinnostusta. Kaikki vinkit »

3 kommenttia

  1. Suomen supernaisia – sarja… koska on tulossa lisää kirjoja?

  2. Hyvä kysymys! Ainakaan tässä keväällä ei ole tulossa uutta kirjaa, joten veikkaan ensi syksyä.

  3. Suomen supernaisia -kirjasarjalla on omat facebook sivut ja siellä varmistettiin, että uusin kirja tosiaan tulee syksyllä nimellä ”Eeva Kilven polut, muistot ja viisaat sanat.” Tästäkin kirjasta on luvassa arvostelu sitten aikanaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...