Sanna Pelliccioni ja Leena Virtanen: Minna! : Minna Canthin uskomaton elämä ja vaikuttavat teot

Minna! Minna Canthin uskomaton elämä

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Minna! : Minna Canthin uskomaton elämä ja vaikuttavat teot aloittaa Teoksen Suomen supernaisia -kirjasarjan ja oikein hyvin aloittaakin. Leena Virtasen kirjoittama tietokirja tuo elävällä tavalla lukijan eteen erään lauantaipäivän herran vuonna 1888. Millä tavalla Minnan päivä oikein alkaa ja miten hän on oikein päätynyt Kuopioon? Seitsemän lapsen yksinhuoltajalla on päivät täynnä töitä kangaskaupan pitäjänä ja salongin emäntänä ja silti on aikaa kirjoitustyölle ja vierailulle köyhäintalossakin.

Puuhakas ja aikaansaava luonne ovat kiinteä osa Minna Canthin persoonaa, mutta vielä suurempi merkitys on hänen loputtomalla myötätunnollaan vähäosaisia kohtaan; Virtanen on onnistunut hienosti kiteyttämään olennaisen Canthin elämästä ja saavutuksista. Canthin elämää avataan tarinallisin keinoin, joten mistään faktojen tankkaamisesta ei kirjassa ole kyse, oppiminen tulee hyvän tarinan rinnalla.

Kuvittaja Sanna Pelliccioni ei petä tälläkään kertaa. Monitaituri Pelliccioni yhdistelee tällä kertaa useita eri tekniikoita; värikynät, liidut, vesivärit ja kollaasitekniikka muodostavat todella raikkaan kokonaisuuden ja hauskasti sommitellut sivut kruunaavat lopputuloksen. Minna! on kaiken kaikkiaan erittäin onnistunut tietokirja, joka tarttuu aiheeseensa suurella sydämellä, jatkoa kiitos!

Titta Lindström

Titta Lindström on graafinen suunnittelija ja kuvittaja, joka haluaa sarjakuvien valloittavan maailman. Siinä sivussa tulee luettua myös kaikenlaista muuta kirjallisuutta, josta tietokirjallisuus erityisesti herättää uteliaisuuden: voi kun olisikin mahdollista tietää kaikesta kaikki! Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 295 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...