Sanna Pelliccioni ja Leena Virtanen: Minna! : Minna Canthin uskomaton elämä ja vaikuttavat teot

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Minna! : Minna Canthin uskomaton elämä ja vaikuttavat teot aloittaa Teoksen Suomen supernaisia -kirjasarjan ja oikein hyvin aloittaakin. Leena Virtasen kirjoittama tietokirja tuo elävällä tavalla lukijan eteen erään lauantaipäivän herran vuonna 1888. Millä tavalla Minnan päivä oikein alkaa ja miten hän on oikein päätynyt Kuopioon? Seitsemän lapsen yksinhuoltajalla on päivät täynnä töitä kangaskaupan pitäjänä ja salongin emäntänä ja silti on aikaa kirjoitustyölle ja vierailulle köyhäintalossakin.

Puuhakas ja aikaansaava luonne ovat kiinteä osa Canthin persoonaa, mutta vielä suurempi merkitys on hänen loputtomalla myötätunnollaan vähäosaisia kohtaan; Virtanen on onnistunut hienosti kiteyttämään olennaisen Canthin elämästä ja saavutuksista. Canthin elämää avataan tarinallisin keinoin, joten mistään faktojen tankkaamisesta ei kirjassa ole kyse, oppiminen tulee hyvän tarinan rinnalla.

Kuvittaja Sanna Pelliccioni ei petä tälläkään kertaa. Monitaituri Pelliccioni yhdistelee tällä kertaa useita eri tekniikoita; värikynät, liidut, vesivärit ja kollaasitekniikka muodostavat todella raikkaan kokonaisuuden ja hauskasti sommitellut sivut kruunaavat lopputuloksen. Minna! on kaiken kaikkiaan erittäin onnistunut tietokirja, joka tarttuu aiheeseensa suurella sydämellä, jatkoa kiitos!

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Titta Lindström

Titta Lindström on graafinen suunnittelija ja kuvittaja, joka käyttää vapaa-aikansa mieluusti kirjojen parissa. Sarjakuvat ovat sydäntä lähellä, mutta lukulistalle pääsee säännöllisesti myös tietokirjallisuus, erityisesti muistelmat ja elämäkerrat herättävät kiinnostusta. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...