Elina Lappalainen: Ihmeellinen Minna ja suomalaiset supernaiset

Osta kirja itsellesi

Minna Canthin, 1800-luvun suomalaisen supernaisen, syntymästä tulee tänä vuonna kuluneeksi 175 vuotta. Tämä ainoa suomalainen oman liputuspäivän omaava nainen, yhteiskunnallinen keskustelija, kirjailija, sanomalehti- ja liikenainen, on inspiroinut päättäväisyydellään ja sinnikkyydellään suomalaisnaisia läpi vuosikymmenten, jopa -satojen. Hän ei kavahtanut arvostelua vaan esitti rohkeasti täysin uudenlaisia ajatuksia. Näinpä Minna nousee tämänkin kertomuksellisen henkilökuvauksellisesta näkökulmasta kirjoitetun tietoteoksen keskushahmoksi, sen ensimmäiseksi supernaiseksi.

Ehkäpä juuri Minna Canthista inspiroituneet tietokirjailija Elina Lappalainen ja kuvittaja Ilona Partanen ovat luoneet suomalaislapsille teoksen, joka niin esittelee suomalaisia vaikuttajanaisia kuin rohkaisee jokaista etsimään ja löytämään omat supervoimansa. Meillä reaalimaailman ihmisillä ne eivät ole lentämistä, valonnopeutta tai yliaistillisuutta vaan aivan toisenlaisia vahvuuksia, sellaisia joita oikeassa elämässä tarvitaan: uteliaisuutta, tiedonjanoa, itseluottamusta ja positiivista ajattelua.

Kirjaan valitut kuusi suomalaista supernaista sijoittuvat maamme historiaan Minna Canthin ajoista nykypäivään. Sitä, keitä he ovat, en halua etukäteen paljastaa, vaan kehotan tutustumaan teokseen. Se on sen arvoinen. Ehdottomasti.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Kaisa

Kaisa Sutela on kirjakaupan hyllyjen väliin työelämässään eksynyt – ja uppoutunut – teologi. Kaisa rakastaa kirjojen tuoksua, uusien ja vanhojen, ja sitä hetkeä, jolloin saa asettaa uuden asukin kirjahyllyynsä. Kirjallisuuden lajien suhteen hän on lähes kaikkiruokainen, mutta viihtyy silti parhaiten laatukirjallisuuden parissa. Harrastaa lisäksi ruoanlaittoa ja omaa blogin jos toisenkin. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...