Elina Lappalainen: Ihmeellinen Minna ja suomalaiset supernaiset

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Minna Canthin, 1800-luvun suomalaisen supernaisen, syntymästä tulee tänä vuonna kuluneeksi 175 vuotta. Tämä ainoa suomalainen oman liputuspäivän omaava nainen, yhteiskunnallinen keskustelija, kirjailija, sanomalehti- ja liikenainen, on inspiroinut päättäväisyydellään ja sinnikkyydellään suomalaisnaisia läpi vuosikymmenten, jopa -satojen. Hän ei kavahtanut arvostelua vaan esitti rohkeasti täysin uudenlaisia ajatuksia. Näinpä Minna nousee tämänkin kertomuksellisen henkilökuvauksellisesta näkökulmasta kirjoitetun tietoteoksen keskushahmoksi, sen ensimmäiseksi supernaiseksi.

Ehkäpä juuri Minna Canthista inspiroituneet tietokirjailija Elina Lappalainen ja kuvittaja Ilona Partanen ovat luoneet suomalaislapsille teoksen, joka niin esittelee suomalaisia vaikuttajanaisia kuin rohkaisee jokaista etsimään ja löytämään omat supervoimansa. Meillä reaalimaailman ihmisillä ne eivät ole lentämistä, valonnopeutta tai yliaistillisuutta vaan aivan toisenlaisia vahvuuksia, sellaisia joita oikeassa elämässä tarvitaan: uteliaisuutta, tiedonjanoa, itseluottamusta ja positiivista ajattelua.

Kirjaan valitut kuusi suomalaista supernaista sijoittuvat maamme historiaan Minna Canthin ajoista nykypäivään. Sitä, keitä he ovat, en halua etukäteen paljastaa, vaan kehotan tutustumaan teokseen. Se on sen arvoinen. Ehdottomasti.

Kaisa

Kaisa Sutela on kirjamaailmaan työelämässään eksynyt – ja uppoutunut – teologi. Hän rakastaa kirjoja ja on kirjallisuuden lajien suhteen melko kaikkiruokainen, mutta viihtyy silti parhaiten laatukirjallisuuden parissa. Myös lastenkirjat ovat lähellä sydäntä. Kaisa harrastaa ruoanlaittoa ja sitä myöten Tunnelmallisia makuja -blogin pitämistä. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 300 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...