Jussi Kaakinen ja Elina Lappalainen: Nyt pelittää! : Miten pelejä tehdään?

Nyt pelittää!

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Elina Lappalainen on aikaisemminkin kirjoittanut pelialasta: Pelien valtakunta on hyvä kuvaus suomalaisen peliteollisuuden tilasta. Nyt pelittää! -kirjan aihepiiri on myös pelit, mutta kohderyhmä toinen. Kirja kertoo lapsille, miten pelejä tehdään.

Kirjan kehyksenä on tarina kahden koululaisen Sofian ja Oliverin työharjoitteluviikosta Sofian äidin työpaikalla mobiilipelejä tekevässä firmassa. Lapset ja siinä sivussa lukija oppivat, miten videopelejä tehdään ja mitä kaikkia vaiheita pelin kehittämiseen kuuluu.

Nyt pelittää! esittelee hienosti pelinkehityksen prosessia. Näkökulma on pitkälti mobiilipeleissä, mutta sitähän videopelien tekemisen valtavirta tänä päivänä on ja se lienee lapsilukijoille sitä tutumpaa pelimaailmaa.

Kirjan tekijöiden apuna on ollut alan asiantuntijoita: Seriouslyn Reko Ukkoa en kirjan sivuilta bongannut, mutta Colossal Orderin Karoliina Korppoo on pinkin tukkansa kanssa kirjan sivuille päässyt. Kirjan aiheena olevan pelin äänimaailman luonut Ari muistuttaa myös aika lailla tosielämän Ari Pulkkista eli Angry Birdsin teeman luonutta säveltäjäneroa.

Jussi Kaakisen kuvitus on erinomaista. Kirja on kaikinpuolin hieno kokonaisuus, joka sopii aikuisen ja pienemmän lapsen yhdessä ihmeteltäväksi ja koululaisille itsenäisesti luettavaksi.

(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...