Ida Salminen ja Riikka Salminen: Tarinoita suomalaisista tytöistä jotka muuttivat maailmaa

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kansainvälinen hittikirja Iltasatuja kapinallisille tytöille aloitti suoranaisen kirjatrendin satumuotoisista naisten tositarinoista ja mikäpäs siitä, kyllähän mielenkiintoisia naiskohtaloita historiasta löytyy vaikka muille jakaa.

Kuten nimikin kertoo Tarinoita suomalaisista tytöistä jotka muuttivat maailmaa keskittyy nimenomaan suomalaisiin vaikuttajiin. Kronologisesti etenevässä kirjassa aloitetaan Aurora Karamzinista ja päädytään Noora Rätyyn. Matkan varrella on monia mielenkiintoisia ja joitakin itsellenikin vieraampia tuttavuuksia kuten kapellimestari Susanna Mälkki, avaruussään tutkija Minna Palmroth ja aurinkoenergian tutkija Hele Savin.

Ida ja Riikka Salmisen kirja eroaa kilpailijoistaan siinä, että tekstit ovat hieman pidempiä ja kirjan on kuvittanut vain yksi kuvittaja, eli tässä tapauksessa Riikka Salminen. Visuaalisesti ja kerronnallisesti eheä kirja on hyvin miellyttävä lukea myös näin vanhemmallekin ihmiselle, sillä historioitsija Ida Salminen osaa ottaa kirjoittamansa henkilöt hyvin haltuun. Kirja on juuri sopivassa määrin yhdistelmä satumaista kerrontaa ja tietokirjaa. Riikka Salmisen kauniit vesivärikuvitukset ovat kirsikkana kakun päällä.

Kokonaisuutena kirja oli todella positiivinen yllätys, se ei tunnu miltään kopiolta vaikka oletankin Iltasatuja kapinallisille tytöille olleen jonkinlainen esikuva. Erinomaista lukemista lapsille ja miksei hieman vanhemmillekin.

Titta Lindström

Titta Lindström on graafinen suunnittelija ja kuvittaja, joka haluaa sarjakuvien valloittavan maailman. Siinä sivussa tulee luettua myös kaikenlaista muuta kirjallisuutta, josta tietokirjallisuus erityisesti herättää uteliaisuuden: voi kun olisikin mahdollista tietää kaikesta kaikki! Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 289 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...