Ida Salminen ja Riikka Salminen: Tarinoita suomalaisista tytöistä jotka muuttivat maailmaa

Osta kirja itsellesi

Kansainvälinen hittikirja Iltasatuja kapinallisille tytöille aloitti suoranaisen kirjatrendin satumuotoisista naisten tositarinoista ja mikäpäs siitä, kyllähän mielenkiintoisia naiskohtaloita historiasta löytyy vaikka muille jakaa.

Kuten nimikin kertoo Tarinoita suomalaisista tytöistä jotka muuttivat maailmaa keskittyy nimenomaan suomalaisiin vaikuttajiin. Kronologisesti etenevässä kirjassa aloitetaan Aurora Karamzinista ja päädytään Noora Rätyyn. Matkan varrella on monia mielenkiintoisia ja joitakin itsellenikin vieraampia tuttavuuksia kuten kapellimestari Susanna Mälkki, avaruussään tutkija Minna Palmroth ja aurinkoenergian tutkija Hele Savin.

Ida ja Riikka Salmisen kirja eroaa kilpailijoistaan siinä, että tekstit ovat hieman pidempiä ja kirjan on kuvittanut vain yksi kuvittaja, eli tässä tapauksessa Riikka Salminen. Visuaalisesti ja kerronnallisesti eheä kirja on hyvin miellyttävä lukea myös näin vanhemmallekin ihmiselle, sillä historioitsija Ida Salminen osaa ottaa kirjoittamansa henkilöt hyvin haltuun. Kirja on juuri sopivassa määrin yhdistelmä satumaista kerrontaa ja tietokirjaa. Riikka Salmisen kauniit vesivärikuvitukset ovat kirsikkana kakun päällä.

Kokonaisuutena kirja oli todella positiivinen yllätys, se ei tunnu miltään kopiolta vaikka oletankin Iltasatuja kapinallisille tytöille olleen jonkinlainen esikuva. Erinomaista lukemista lapsille ja miksei hieman vanhemmillekin.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Titta Lindström

Titta Lindström on graafinen suunnittelija ja kuvittaja, joka käyttää vapaa-aikansa mieluusti kirjojen parissa. Sarjakuvat ovat sydäntä lähellä, mutta lukulistalle pääsee säännöllisesti myös tietokirjallisuus, erityisesti muistelmat ja elämäkerrat herättävät kiinnostusta. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...