Sven Carlsson ja Jonas Leijonhufvud: Spotify: Miten maailma valloitetaan

Spotify: Miten maailma valloitetaan

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Spotify: Miten maailma valloitetaan kirjoittajat Sven Carlsson ja Jonas Leijonhufvud aloittavat kirjansa kaikkein tärkeimmällä huomiolla Spotifyn historiaan, ja ehkä tämä vinkkikin on siksi hyvä aloittaa samalla huomiolla. Kirjan kirjoittajat eivät ole päässeet haastattelemaan Spotifyn perustajia Daniel Ekia ja Martin Loretzonia ja siksi kirjoittajat tukeutuvat kolmansien osapuolien haastatteluihin ja kaikkeen julkiseen materiaaliin, mitä Spotifysta on vuosien varrella tarjottu toimittajille. He ovat myös vierailleet yhtiön tiedotustilaisuuksissa ja nähneet yrityksen omistajat läheltä, mutta tämä ei tietenkään mitenkään korvaa sitä, että he olisivat todella päässeet kysymään perustajilta yrityksen matkasta.

Spotifyn matka on kuitenkin kiinnostava ja täynnä teknologista osaamista, uskoa omaan tuotteeseen ja monessa kohtaa paljon ihan puhdasta onnea. Tukholmalaisesta kerrostalosta maailman valloitukseen ponnistaminen on kiehtova tarina, aivan kuten monen muunkin menestyvän teknologiayrityksen valloitustarinat. Kirjan kirjoittajat kiihdyttävät matkaa taitavalla ja vauhdikkaalla kielenkäytöllä, jossa kaikista yrityksen käänteistä, ovat ne sitten tiedotustilaisuuksia tai vain valokuvia yrityksen tilaisuuksista, otetaan kaikki mahdollinen irti. Kuvaukset ovat yksityiskohtaisia niin olosuhteiden kuin sisällönkin puolesta.

Vauhdikas kuvaus ja varsinaisten henkilöhaastattelujen puute johtaa siihen, että kirjoittajat dokumentoivat huolellisesti kaikki kiinnostavat julkisuuden henkilöt, jotka Spotifyn ympärillä kulloinkin pyörii. Nimiä on paljon ja ne luovat kuvan pöhinästä Spotifyn ympärillä, mutta väistämättä henkilökavalkaadi tuntui myös täytteeltä. Monasti yksittäiset nimet eivät kirjassa tule lyhyttä mainintaa lukuun ottamatta vastaan uudelleen, eikä henkilöillä siksi ole merkittävää roolia yrityksen historiassa tai kehityksessä siihen asemaan, johon se on noussut.

Spotify: Miten maailma valloitetaan on kuitenkin viihdyttävä lukukokemus ja sopii mainiosti esimerkiksi lomalukemiseksi tai keventämään pandemialukituksen tunnelmaa.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 290 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...