Jon Courtenay Grimwood: Stamping Butterflies

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Nätin kannen takaa paljastuu erikoinen kirja, joka kulkee kolmella tasolla. Vuoden 1977 Marrakeshissä saamme seurata Mozin ja Malikan elämää kaduilla. Noin nykyajassa ihmetellään Vanki Nollaa, joka yrittää ampua Yhdysvaltain presidentin eikä kiinni jäätyään sano sanaakaan. Jossain kaukana katseen kohteena on 148 miljardin alamaisen keisari, joka odottaa salamurhaajansa saapumista.

Kirja on kummallinen. Eri linjat vedetään yhteen lopussa, mutta lopetus ei aivan vastannut tarkoitustaan. Eräässä arvostelussa kehuttiin nimenomaan keisaria; itse pidin 70-luvun Marokkoa kirjan kiehtovimpana alueena. No, keisarinkin tarinassa oli puolensa, mutta loppua kohden väsyin siihen pahasti. Onneksi loppu kuitenkin kiri paketin kasaan edes jollain tavalla.

Lukemisen arvoinen Stamping Butterflies kuitenkin on, vaikkei ihan priimaa olekaan. Grimwood kirjoittaa hyvin ja kuvailee kirjansa maailmaa vakuuttavalla tavalla.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...