Christopher Paolini: Tähtien meri : Osa 2

Tähtien meri osa 2

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kesän alussa Tammi julkaisi Christopher Paolinin uutuuskirjan Tähtien meri. Kirja kipusi myyntilistojen kärkeen ja se oitis käännettiin usealle kielelle. Kirjan suosiosta kertoo sekin, että se voitti Goodreadsin vuoden parhaan scifi-kirjan-tittelin.

Tähtien meressä ihminen on kohdannut vieraan elämänmuodon. Tämä kohtaaminen ei ole rauhanomainen ja maailman kohtalo on Kira Navárez-nimisen tutkijan harteilla. Tuloksena on scifi-seikkailu, jossa on samassa määrin uskottavaa tieteellistä lähestymistä kuin seikkailukertomusta.

Alkuperäinen opus on massiivinen, sitä lukiessa pohdin miksei kirjaa ole jaettu kahtia. Suomenkielinen laitos kuitenkin juuri toimi näin. Yleensä olen tällaista toimintaa vastaan, mutta Tähtien meressä se toimii enemmän kuin hyvin.

Ilkka Rekiaron käännöstyö on jälleen kerran todella onnistunutta. Hän onnistuu säilyttämään useiden hahmojen “äänen” käännöksen yli ja tarina vetää hyvin mukaansa.

Suomeksi ei julkaista nykypäivänä paljon tieteiskirjallisuutta. Jo se olisi hyvä syy genren faneille poimia kirja lukulistalleen. Se on kuitenkin myös toimiva teos, jossa on pieniä heikkouksia.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 304 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...