Antonio Tabucchi: Taivaanranta

Osta kirja itsellesi

Spino on ruumishuoneen virkailija, jonka elämä on melko tavallista. Eräänä yönä ruumishuoneelle tuodaan ammutun nuoren miehen ruumis. Kukaan ei tiedä, kuka vainaja on, mutta Spino päättää ottaa asiasta selvää. Ei Spinolla — ainakaan aluksi — sen kummempaa motiivia tuntemattoman miehen henkilöllisyyden selvittämisen suhteen ole, mutta vähä vähältä tapaus alkaa ratketa. Vai alkaako?

Antonio Tabucchin pieni murhamysteeri Taivaanranta tekee kuin vaivihkaa merkityksettömästä tärkeää. Spinon etsintä päättyy löytämiseen, mutta mitä Spino lopulta arvoituksen ratketessa saakaan selville? Ei tuntemattoman nuorenmiehen henkilöllisyyden selvittäminen lopultakaan ole se voima, joka Spinoa liikuttaa.

Antonio Tabucchi on mielenkiintoinen kirjailija, jonka tiivis ilmaisu imee mukaansa. Tämäkin kirja — vain sata väljää sivua — olisi saattanut jonkun toisen kirjailijan käsissä paisua sivumäärältään moninkertaiseksi tiiliskiveksi asiasisällön ja sanottavan olennaisesti muuttumatta. Kun Taivaanrannan kerran käsiinsä saa, sen lukee saman tien loppuun. Suosittelen.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää jalkapallosta, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...