Åke Edwardson: Tapaaminen Esteponassa

Tapaaminen Esteponassa

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Peter elää keskiluokkaisen mukavaa elämää vaimonsa ja kahden lapsensa kanssa idyllisellä omakotialueella Tukholmassa. Hän on menestyvä mainosmies ja ansaitsee hyvin. Kaiken pitäisi olla siis kunnossa, mutta miksi hän näkee toistuvia yöllisiä painajaisia?

Eräänä päivänä postiluukusta tipahtaa kirje, jossa on kuvia hänestä ja hänen perheestään. Selvästikin salaa otettuja, mukana on myös säilytyslokeron avain. Lokerosta löytyy kännykkä ja Peterille soitetaan, hänen on lähdettävä Espanjaan, Aurinkorannikolle. Hän löytää myös valmiit liput itselleen ja Rita-vaimolle. Peter tietää, että edessä on valinta, ehkä elämän ja kuoleman välillä. Valinta, joka johtuu jostakin kaksikymmentä vuotta sitten rannalla tapahtuneesta.

Pariskunta lähtee sovitusti matkaan, vaikka Peter ei pysty kertomaan Ritalle totuutta. Tietääkö hän edes itse totuuden ja mikä oikein olikaan totta? Hän kantoi silloin eri nimeä, hän oli Svante. Hän oli nuori ja idealistinen. Esteponassa Peter joutuu kohtaamaan menneisyytensä, tuolloiset tuttavansa sekä rakastettunsa. Vai olivatko he kaikki edes ystäviä? Käytettiinkö Peteriä vain hyväksi hyväuskoisuutensa ja pohjoismaalaisuutensa vuoksi?

Tapaaminen Esteponassa on mielenkiintoinen psykologinen jännäri, joka vie mukanaan miehen salattuun elämään ja hänen mahdollisiin menneisyydessä tekemiinsä ratkaisuihin. Loppu jää tavallaan auki, varsin epätietoisen ja monessa tarinassa pyöräytetyn lukijan tehtäväksi jäänee päätellä totuuden ja kuvitelmien välinen raja. Tehokas ja tunnelmaltaan tiheä, unenomainen ja jännittävä trilleri.

Irja

Irja ei vierasta mitään kirjallisuuden genreä, mutta pitää eniten hyvistä elämäkerroista, trillereistä, kauhusta, jännäreistä, yhteiskunnallisesta ja poliittisesta kirjallisuudesta. Lukenut kaiken käsiinsäsaaman 4-vuotiaasta lähtien. Vinkkaa noin 20 % lukemastaan. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 307 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...