Saara Kesävuori: Tarvitse minua

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Anton Lahdenperä on menestynyt kuvataiteilija, joka päättää lopultakin antaa pitkään pyydellyn haastattelun lehteen. Hän joutuu kuitenkin yllätetyksi, sillä toimittaja muistuttaa häntä salaisuuksista, joihin ei ole vuosiin kajottu.

On perhe, johon ei synnytty. Anton adoptoitiin ja Tuukasta tuli lyhyen tuttavuuden perusteella isä, joka joutui hyväksymään myös pojan kiihkeän ystävyyden Joseen, tämän puutarhoja rakastavan äidin Doran sekä Antonin rakastetun, Xian. Perheen keskipisteenä on romaanissakin Anton, kaikessa epävarmuudessaan ja tuskassaan. Kun Jose keksii Antonin tauluille menevät ja myyvät nimet, alkaako tästä taiteilijan voittokulku? Keksiikö Jose myös taulujen oikean merkityksen Antonille?

Ensimmäiset suuret lamavuodet 1990-luvulla iskevät ja pyyhkivät omituisen lapsuuden yli. Psykologiäiti, joka teki lapsensa elämästä helvetin, keinolapsuuden.

Mieleenpainuva, herkkä ja hieman unenomainen kuvaus ihmisten peloista, puhumattomuudesta, keinoista selvitä hengissä tukahdutetussa elämässä kovin oudossa perheessä. Ulkokuori voi hetken toimiakin, mutta lopulta kaiken on paljastuttava. Hienoa ja pienimuotoista kuvausta, joka kasvaa kattamaan koko vuosikymmenen elämänmenon. Haikean kaunistakin osittain. Itse pidin tästä ja suosittelen muillekin kotimaisen, hieman erilaisen romaanikirjallisuuden ystäville.

Irja

Irja ei vierasta mitään kirjallisuuden genreä, mutta pitää eniten hyvistä elämäkerroista, trillereistä, kauhusta, jännäreistä, yhteiskunnallisesta ja poliittisesta kirjallisuudesta. Lukenut kaiken käsiinsäsaaman 4-vuotiaasta lähtien. Vinkkaa noin 20 % lukemastaan. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 315 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...