Satu Rommi: Teetä ja temppeleitä : matkakirjoituksia Thaimaasta, Burmasta ja Kambodžasta

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Teetä ja temppeleitä on Satu Rommin matkakirja Kaakkois-Aasiasta. Aikaisemmin hän on kirjoittanut kaksi Intiaan liittyvää kirjaa.

Luulin saavani luettavaksi perinteisen matkakertomuksen, mutta tässä pääosassa ovat ihmisoikeudet ja vastuullinen matkailu. Burmassa on ollut pitkään sotilasjuntta vallassa ja muslimit kokevat rasismia. Thaimaassa kukoistaa seksiturismi ja Kambodžassa taas käy paljon turisteja vapaaehtoistöissä.

On hyvä, että asioista puhutaan, koska aina matkailijat eivät ajattele turismin kääntöpuolta eli millaiset olot paikallisilla todellisuudessa on tällaisissa köyhemmissä maissa. Itseäni kuitenkin kiinnostivat enemmän kuvaukset eri paikoista ja löysinkin kirjasta joitakin paikkoja, jossa olisi kiva päästä joskus käymään.

Koska olen viime aikoina lukenut muualtakin vastuullisesta ja reilusta matkailusta, tästä kirjasta ei niiltä osin kovin paljon uusia tai kiinnostavia asioita irronnut. Jos aihepiiri ei ole ennestään tuttu tai jos matka on suuntautumassa Kaakkois-Aasian päin, niin kirja on suosittelemisen arvoinen.

Veera

Olen kohta kolmikymppinen lukutoukka pääkaupunkiseudulta. Jännityskirjoja lukuunottamatta kelpaa melkein mikä tahansa kirjallisuus, mutta tänne vinkkaan eniten lasten- ja nuortenkirjoja. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...