Jo Nesbø: Torakat

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Norjan suurlähettiläs löytyy murhattuna Bangkokissa. Kiusalliseksi tapauksen tekee murhapaikka, motellin varjolla toimiva ilotalo, jossa suurlähettiläs oli odottamassa prostituoitua. Tapaus on tietysti hoidettava, mutta mahdollisimman hienovaraisesti, ettei pääministerin maine kolhiinnu, suurlähettilään ja pääministerin välit kun olivat läheiset.

Parhaiten asia saadaan tietysti hoidettua lähettämällä Thaimaaseen tutkintaryhmän sijasta yksi alkoholisoitunut poliisi, joka on ennenkin suorittanut urotöitä ulkomailla. Eihän Harry Hole, vanha juoppo, saa mitään aikaiseksi, mutta silti näyttää, että jotain on tehty. Valitettavasti Harry on kuivilla ja alkaa kaivella tapauksen yksityiskohtia perinpohjaiseen tyyliinsä.

Törkyähän löytyy, kun vähän ravistellaan. Kuolleen suurlähettilään tapaus ei ole mikään yksinkertainen juttu, jota Thaimaan olosuhteet osaltaan mutkistavat. Tapaukseen liittyy useampiakin henkilöitä Bangkokin norjalaisyhteisöstä, paikallisia rikollisjärjestöjä ja ilmeisesti myös lapsipornoa. Harryllä riittää tekemistä, kun tätä tapausta selvitellään.

Jotenkin Harry istuu paremmin Norjaan, Oslo on Harryn oikea ympäristö. Harry Hole -sarjan suomentamisessa hypättiin jostain syystä Torakoiden ohi Punarintaan. Kätevästi tätä tarinaa ei spoilata myöhemmissä osissa, joten ei haittaa, jos on lukenut muitakin. Hyviä tämä ja Lepakkomies ovat, mutta myöhemmissä osissa tarinoissa on vielä enemmän potkua. Yhtä kaikki, Harry Holet kannattaa kyllä lukea kaikki.

(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 868 tilaajan joukkoon!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...