Randa Abdel-Fattah: Ten Things I Hate About Me

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kirja kertoo Australiassa asuvasta libanonilaistaustaisesta Jamilahista — tai Jamiesta, niin kuin hän haluaa itseään kutsuttavan koulussa. Jamie salaa koulussa taustansa täysin ja värjää hiuksiaan vaaleiksi, koska etniseltä taustaltaan poikkeavat joutuvat kestämään nimittelyä ja muuta kiusantekoa. Kotona taas hän on melkein kunnon muslimi: käy arabian tunneilla ja joutuu kestämään isän tiukkoja käsityksiä muslimitytöille sopivasta elämästä. Jamie kuitenkin avautuu kaikesta sähköpostin välityksellä tuntemattomalle pojalle. Lisää stressiä tulee siitä, kun Jamien arabialaiskoulun bändi tilataan esiintymään hänen oman koulunsa päättäjäisiin.

En oikein tiedä, mitä tästä kirjasta pitäisi sanoa. Kirja on suhteellisen tavallinen nuorten kirja tyyliltään, vaikka etnisiin vähemmistöihin kuuluvia henkilöitä ei usein ole niissä päähenkilöinä. Siksi kirja oli siis tavallaan ihan hyvää vaihtelua. Tämä ei kuitenkaan pääse nuortenkirjasuosikkeihini. Välillä tuntui, etteivät ihmissuhdesotkut ja teiniangsti vaan jaksa kiinnostaa niin paljoa, että haluaisin lukea enemmän samantyyppisiä kirjoja.

Samalta kirjailijalta on julkaistu suomeksi Siskodisko-sarjassa kirja Näyttääkö pääni tässä isolta?, josta pidin enemmän.

Veera

Olen kohta kolmikymppinen lukutoukka pääkaupunkiseudulta. Jännityskirjoja lukuunottamatta kelpaa melkein mikä tahansa kirjallisuus, mutta tänne vinkkaan eniten lasten- ja nuortenkirjoja. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 305 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...