Holly Bourne: Niin käy vain elokuvissa

Niin käy vain elokuvissa

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Audrey Winters on teinityttö, joka on saanut romantiikasta kyllikseen. Pettymykset ovat olleet raskaita: poikaystävä jätti ja vei siinä sivussa Audreyltä innon rakkaaseen teatteriharrastukseen ja toisaalta isä jätti äidin rumasti ja äiti on saanut kärsiä pahasti. Ei siis ihme, että romantiikka lähinnä kuvottaa.

Paetakseen äitinsä kriisiä Audrey hankkii töitä paikallisesta elokuvateatterista, jossa hän tapaa Harryn. Audrey kuulee varoituksia eri puolilta: Harry on kamala, Harry yrittää kaikkia – ja niin tosiaan on, Harry vaikuttaa oikein kävelevältä rakkausleffakliseeltä. Mutta ei voi mitään: Audrey rakastuu silti. Sitä paitsi sopassa on mukana myös Harryn ohjaama zombileffa, johon Audrey pääsee pääosaan!

Siinä sivussa Audrey tekee mediakurssin työnä kriittistä katsausta romantiikkaleffojen toksiseen maailmaan. Holly Bourne pääsee sitä kautta palastelemaan romanttisen hömpän myrkyllisimpiä kliseitä ja niinpä Audreyn ja Harryn romanssi onnistuukin välttelemään ne tavallisimmat kliseet. Tuloksena on freesi, vetävä, romanttinen ja hauska tarina.

Kirja on kirjoitettu nuorille aikuisille, mutta toimii kyllä aikuisillekin. Erityisen ansiokkaana pidän kirjan feminististä ja tiedostavaa sävyä. Niin käy vain elokuvissa on paitsi vetävä tarina, myös vaivihkaa opettavainen kirja, joka antaa hyviä malleja siitä, miten nuoria naisia pitää kohdella ja millaista on mielekäs, hyvä seksi, jossa huomioidaan myös naisen tarpeet. Tästä täydet pisteet, sillä kirja ei vaikuta saarnaavalta, vaan hyvinkin luontevalta.

Kun lopetuskin on vielä täydellinen, tästä ei voi olla pitämättä.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 303 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...