Suonna Kononen: Tie päättyy meren rannalle

Tie päättyy meren rannalle

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Johan Johansson on viisissäkymmenissä oleva Suomen mittapuulla tunnettu progemuusikko, joka suolistoleikkauksen ja burn outin jälkeen laittaa elämän­sä kokonaan uusiksi. Bändi saa loppua, avioliitto saa loppua, levykokoelma kirpputoreille, ja nokka vanhalla pakulla kohti Norjan Vuoreijaa, elämän uutta alkua. Matkakumppaniksi road tripille Joensuusta Ruotsin läpi Norjaan lyöt­täytyy ystävä ja bändikaveri Sami, ja uusi tuntematon odottaa!

Suonna Kononen on joensuulainen kulttuuritoimittaja ja kantrimuusikko, joka on kirjoittanut aiemmin tietokirjallisuutta muun muassa kantrimusiikista ja ark­kitehtuurista. Tie päättyy meren rannalle on Konosen esikoisromaani. Road tripiä, rokkitriviaa ja romantiikkaa yhdistelevä kertomus on valoisa kuvaus keski-ikäisen miehen elämänmuutoksesta.

Tie päättyy meren rannalle on samaan aikaan hauska ja jos ei suorastaan traaginen niin ainakin vähän alakuloinen tarina. Hölösuinen basisti Sami on tunnelmaa keventävä hahmo, jota ilman Johanin reissu voisi kulkea synkem­missäkin merkeissä. Toisensa hyvin tuntevien rakkaiden ystävysten keskinäi­nen sanailu pitää tunnelmaa yllä. Rokkielämän romanttisiinkiin puoliin tutustu­taan, ja jo kirjan alkusivuilta selviää, että kyllä se oikea rakkauskin kaukana Ruijan perukoilla Vuoreijassa lopulta odottaa.

Jos jotain olisin kirjaan lisää kaivannut, niin ehkä enemmän tunneskaalan dy­namiikkaa. Tie päättyy meren rannalle on oikeastaan pelkästään hyvän mielen luettavaa, positiivista ja ystävällistä menoa (yhtä nyrkkitappelua lukuun otta­matta). Johanin elämänmuutos on lopultakin kovin kivuton, sopuisa ja luon­nollinen, seestynyt jopa. Mutta hyväntuuliselle kirjallisuudellekin on toki paik­kansa, ja kokonaisuus jää tässä kirkkaasti voiton puolelle. Suosittelen kaikille oman elämänsä rokkifriikeille ja miksei muillekin!

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää maantiepyöräilystä, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 303 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...