Kathrin Passig ja Aleks Scholz: Tietämättömyyden sanakirja

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Tiedeuskoyhteiskunnassa maallikkona eläessä unohtuu yllättävän helposti, että on aivan valtava määrä asioita, joista ei tiedetä juuri mitään. On jopa asioita, joista edes tiedemiehet eivät tällä hetkellä tiedä olevansa tietämättömiä. Mielenkiintoista, eikö?

Tietämättömyyden sanakirja esittelee nelisenkymmentä asiaa, joista tiedämme, ettemme tiedä niistä vielä kaikkea. Miksi esimerkiksi kuurojen ihmisten hampaita vihloo, kun he näkevät liitutaulua raavittavan haarukalla? Miksi teippi tarttuu ja irtoaa yhtä helposti, ja miten kummallista ainetta tavallinen vesi onkaan?

Aiheiden kirjo vaihtelee matematiikan ja tähtitieteen ongelmista psykologisiin arvoituksiin ja historiallisiin pulmiin, eikä luku-urakka käy liian raskaaksi kirjoittajien veistelemien vitsien ansiosta.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 294 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...